lördag, maj 02, 2009

Välkommen till vår blogg!

Tjena eller vov som vi skulle säga på vårt hundspråk!

Detta är vår blogg, min och Jack.
Snart kommer det att även bli en till..men det tar vi senare tycker jag.
Jag som skriver är Leo.
Jag är en Landseer på 7 år (på torsdag faktiskt!) och bor tillsammans med min s k lillebror Jack (som fyller 3 år på måndag) och vår husse och matte i ett hus på landet.

Det händer en hel del här i vårt hem, ibland är det vi som gör att det händer saker och ibland är det matte/husse som kommer på idéer, som t ex lämna oss och köra Gold Wing istället. Det tycker varken jag eller Jack om! En jäkla stor maskin som brummar och spelar musik. Jag brukar skälla på den när jag ser den. Dessutom ser matte och husse så otroligt löjliga ut i sina konstiga svarta kläder med en hink på huvudet. Vad skall de med den till??
En annan sak som jag och Jack brukar skälla på är en annan maskin som matte eller husse brukar ta fram ibland, än så länge har jag bara sett den två gånger i år, men den brummar och gör intrång på vår tomt. Den brukar ibland spotta ut en massa stenar och annat skit! Den är rolig att skälla på ett tag, men den verkar inte bry sig om att vi gör det, för den försvinner inte när vi skäller på den, så efter ett tag brukar jag sluta, men brorsan brukar försöka bita den i hjulen eller i en sorts påse som hänger bak på maskinen. Matte säger att den heter gräsklippare - men vem bryr sig??!! Den gör iallafall intrång på vår mark titt som tätt!

Idag träffade vi någonting smått när vi var ute och gick vår runda i skogen. Först undrade jag vad det var för nåt, funderade på om den var farlig eller så, men när jag la mig ner på marken och fick lukta på den och slicka lite i öronen så märkte jag att den inte var så farlig. Matte sa att det var en valp, som jag tog det väldigt försiktigt. Den verkar lite rädd för mig och Jack, men vi tog det så försiktigt så att den tillsist faktiskt vågade sig fram till oss själva efter en liten stund. Jag kunde inte släppa fokuseringen på det lilla pyret som var 10 veckor, även om Jack sprang runt och busade med en 3 år gammal tik, som jag har haft span på ett tag, men hon verkar lite rädd för mig. Jag vet inte om det är för att jag har så stora öron eller fötter eller kanske jag luktar äckligt?? Men med Jack går det bra - dom busar så barren ryker i skogen. Ibland blir jag lite avis, men sedan accepterar jag det och bara kollar på dem.
Det lilla pyret iallafall kunde jag inte få nog av.. Jag tittade efter henne när vi skulle gå. Åhh,jag hoppas jag ser pyret snart igen, så jag kan slicka i örat igen.

Som om inte det var nog så har jag gjort en busig sak idag!
Matte och husse fick gäster, och de satte sig ute på altanen och fikade. Jack hade ett ben som han avigt och rätt la lite varstans och jag blev faktiskt rätt sugen på det. Så när Jack gick in för att dricka tänkte jag vara snabb och ta det (det låg under fikabordet). Men ack - det är jäklar vad lillbrorsan skall vara snabb!! :=( Jack kom som skjuten ur en kanon ut på altanen precis när jag hunnit en bit under bordet och tog benet precis framför nosen på mig! Jag var inte beredd på att han skulle komma så jag hoppade till och reste mig.. PANG! Jag råkade lyfta upp hela fikabordet, så något sorts rinnande kom mellan bordsspjällorna och ner på golvet. Tyvärr trillade inga kakor eller bullar ner - det hade ju varit gott! Inga koppar eller så försördes, men jag råkade visst slå upp en planka i bordet och dessutom så blev bordet lite snett. Jag som tyckte jag krälade så bra under, men det gick tydligen inte så bra när jag reste mig upp.
Men ingen eller inget kom till skada - jag förstod inte riktigt vad som hände och varför matte rusade in i köket och hämtade en massa papper och att husse och gästerna bara reste sig upp från sin platser helt plötsligt.
Bordet gick och laga och matte och husse blev inte sura på mig. Skönt!

Det har varit en händelserik dag kan man säg. Jag och brorsan var helt slut efteråt och nu har vi mest legat och halvslumrat i soffan framför nåt som kallas tv. Den är konstig den där tv;n för ibland visar den nåt runt som människor verkar tycka är kul att sparka på och ibland visar den sådana som jag och Jack är - hundar. DET tycker jag är roligt att titta på! Jag sitter klistrad fram tv;n då, och ibland tycker jag lite synd om mig själv och gnäller lite. Jack tittar också när det är hundar på tv, men han kan ibland rusa fram till dendär tv;n och morra och skälla på den. Och ibland har han sprungit ut i köket för att se om hunden är där eftersom den försvann från tvbilden. Ha,ha - vilken toker!
Matte brukar titta på "Hitta hem" och "Mannen som talar med hundar". Hon brukar ofta vara ledsen efter att hon sett "Hitta hem". Jag förstår inte varför, men jag och Jack brukar uppmuntra henne med lite pussar i ansiktet då, och så får hon erbjudande av oss att fnatta oss då. Då brukar hon bli glad igen.

Nu är det slötid tills husse kommer hem, sen sover vi alla i några timmar för att vakna upp till en ny spännande dag framför oss.

Slick i örat på Er så länge,
Leo