lördag, januari 22, 2011

Matte är redan nervös...

Jag är mycket mycket sällan nervös för något. Men börjar redan bli nervös inför onsdagen - Day D.
Då skall både Leo och Malte sövas. Leo skall sövas för att han skall klippa sina klor samt (bestämdes i onsdags denna vecka) att de skall ta hudprover på honom då hans eksem på ryggen som kommer till och från INTE vill ge med sig trots antibiotikakur, oljor mm. Vi vill ha reda på vad det är Leo inte tål eller rättare sagt vad är det i huden. Malte skall ju sövas för att han skall röntga sina armbågar och höfter.
Jag HATAR att se dem sövas! Men jag måste med eftersom vi knappast kan ta all personal till att lyfta två stycken 54 kg hundar samt vara ett lugnande (?) stöd för Leo och Malte.
Troligen sitter dethär med att ge dem lugnande i sedan jag själv här hemma fick spruta in lugnande i munnen på Nixon innan han skulle åka in till djursjukhuset och avlivas. Hans ögon, blick och tankar på mig när han säckade ihop framför mig var fruktansvärd och nu när jag skriver detta tåras det i ögonen på mig. Jag glömmer aldrig den blicken jag fick från honom som betydde "vad gör du med mig matte?".

Husse sa till mig idag "nu lovar du att du inte svimmar på onsdag". Han känner mig allt för väl.
Så nu blir det sömnlösa nätter fram till onsdag...
Jag brukar bli väldigt stark när jag väl är där, men troligtvis kommer det en och annan tår när de ska somna in en stund. Ja, jag ÄR blödig när det gäller djur! Det står jag för!  = )

HÅLL NU TUMMAR OCH TASSAR PÅ ONSDAG KL 9.30.
Jag återkommer med rapporter...

KRAM MATTE

torsdag, januari 20, 2011

En glad Malte i "lyxförpackning"!



Se så stolt och glad jag är över min nya "lyxförpackning" - min nya klöjveväska!
Nu skall jag bara finna lite saker som jag kan packa ner också.  = )

tisdag, januari 18, 2011

Simning, knäskydd och klövjeväska

Hej hej - Malte här!

Imorgon är det dags igen för simning och vägning. Ingen simning för mig men för de andra två fjantarna är det. Kanske husse väger mig iallafall.

Leo skall också få sitt knäskydd som ska stötta honom mer i sitt ena bakben. Det har äntligen kommit till veterinären nu. Matte har ju skrivit om det innan här på Bloggen. Ska bli spännande och se om han kan springa ifatt mig sen då... Han och jag busar varje kväll ute. Han buffar och skäller på mig - jag lägger mig på rygg - och då skäller han ännu mera och rispar med tassen i snön. Jag fattar inte vad han vill - egentligen. Igår råkade han bita mig i örat - det gjorde ont så jag gnydde till - då blev han helt ställd och kollade mig så att jag var ok. Det var jag också - jag flög upp rätt så omgående och vi började att busa igen.

Matte har nu fått för sig att jag eller Jack ska börja bära saker. Förvisso älskar jag att bära saker i munnen så som kartonger, strumpor och skor, men nu ska jag tydligen bära saker på ryggen. Jag får väl prova och se om jag tycker om det eller ej.
Jack ska få bära stenar iallafall så han blir av med lite extra energi - det är bra att göra så - lägga vikter som är 10-20% av hundens vikt i klövjeväskan - när man är på promenad - så blir man av med lite vikt, energi och så får man ju jobba. Detta har matte läst i en bok - Cesar Millans nya bok som handlar om ledarskap med hunden. Hon rekommenderar den starkt säger hon - undrar om jag tycker detsamma....
Husse och matte har iallafall beställt en klövjeväska nu - troligtvis kommer den med Posten imorgon. Då får hon ta en bild på den så Ni får se den och sen får hon ta när jag har den på mig.
Har någon av Er andra hundar provat en sådan väska?

Nu vankas det nybakta havrekakor - dags att ta en liten titt i köket...

Love,
Eder Malte