torsdag, juni 18, 2009

Oj vad det händer mycket här..



Hej - Malte här!
Ni kan tro att det händer en hel del saker här. Jag får vara med om många spännande saker.
Igår följde med mina storebrödrar på nåt konstigt ställe där jag såg en stor tunna med vatten. Först fick Jack hoppa ner i tunnan - efter mycket om och men - och han plaskade väldigt mycket, så han stängte vatten även på mig som stod bredvid den här stora tunnan.
Jag lyckades göra mig lös också och sprang runt badtunnan, men Jack han såg inte mig. Tråkigt. Vi som har så skoj tillsammans.
Sen fick Leo göra likadant - men han plaskade inte alls så mycket - för att säga ingenting alls. Han bara låg och guppade i vattnet. Husse sa att han var lat och fått för sig att han inte skulle simma idag. Hi,hi - Leo är busig han också - även om han inte är riktigt förtjust i mig. Han tycker jag är en jobbig liten jäkel.
Senare på kvällen skulle Jack åka på kurs. Jag saknade honom så!! Leo är inte rolig att leka med - han vill bara ligga och halsova.
Jag fick höra att Jack hade varit jätte duktig och jag blev så överlycklig när han kom hem. Vi busade lite i trädgården då.
Idag har jag varit ensam hos mormor och morfar. Det gick bra. Jag längtade efter matte och husse först och gnydde lite, men sen hade jag lite bus och råkade somna i en halvtimme. Jag blev glad när de kom och hämtade mig igen.
Därefter åkte jag till mattes jobb. Där var det många som ville hälsa på mig. Jag blev så glad när barnen hälsade på mig - jag älskar barn! Jisse, jag trodde inte det fanns så många barn på en gång. Jag blev klappad hela tiden - mysigt!
I eftermiddags kom Malin och Julia och hälsade på en liten stund. Malin är min uppfödare. Jag blev jätte glad över att få se dem igen och de blev lika glada.
Ikväll har jag jagat Jack så in i kanonen ute i trädgården. Vi har så roligt tillsammans!
Jag har hoppat på Jack, snott grenar från honom och bara stirrat på honom i några sekunder för att sedan springa i full fart emot honom. Ha,ha - han springer då - och jag springer efter. Tyvärr springer för fort för mig - men jag pinnar på så fort jag kan. En gång råkade han stanna innan jag hann se så jag sprang rakt in i rumpan på honom. Tjofs sa det!
Titta på bilderna så förstår Ni varför vi har roligt. Efter mycket bus blev vi trötta och la oss på köksgolvet. Leo ville också vara med på ett hörn då, fast han inte var med och busade.
Nu skall jag ta och sova. Matte säger att jag inte får sova för länge för då sover jag inte inatt heller och då blir hon inte glad. Jag var nämligen uppe mellan klockan 03-06 denna natt som var. Jag hade jätte roligt och busade med strumpor och gjorde attacker på kuddarna i sängen och så kissade jag ute naturligtvis. Men matte var inte speciellt överlycklig över mitt bus, så jag ska försöka sova mer inatt - men jag kan inte garantera det... ;=)
Imorgon är en ny dag - undrar vad för spännande som kan hända då.
Love,
Eder Malte












tisdag, juni 16, 2009

Jag härmar Jack och har Leos kroppsspråk













Hej - Malte här igen!
Är jag inte söt så säg?
På bilden precis här bredvid ligger jag längst till vänster och mina brödrar Morris och Molle. Detta är taget precis innan jag skall åka till min nya familj.
Åhh, vad jag älskar livet!
Jag gör nya upptäcktsfärder hela tiden - både ute och inne. Jag har börjat att skälla, speciellt när Jack gör det och sen tycker jag om att leka med min mat med mina tassar precis som Leo gjorde som liten säger matte. igår slog jag tassen i matskålen så att min mat flög åt alla håll och kanter! Hi,hi. Sen skulle jag försöka en gång till men då missade jag så jag drattade omkull istället. Jäkla matskål!
Inatt sov jag som vanligt uppe hos matte. Jag är sååå trött på kvällen - speciellt vid 2230-tiden. Jag fick prova att ligga i sängen - jag tyckte inte om det - det var varmt där. Men jag råkade ändå sova en liten stund tills jag helt plötsligt låg på golvet. Jag föll ner med en duns! Matte satte sig rakt upp i sängen - hi,hi. Jag vet hur jag skall väcka henne! Men jag tyckte inte det var nåt speciellt så jag fortsatte att sova - fast på golvet istället.
Idag har jag fått se och lukta på en lustig krabbat. Jag har sett den stå framme på golvet och jag har attackerat den en gång, men den gjorde ingenting tillbaka. Nu brumade den förskräckligt och matte sprang runt med den som om hon var helt förvirrad. Den heter tydligen dammsugare. Jag var lite orolig i början men sen vågade jag nästan komma fram till den. Jag la mig lite på avstånd men jag hade koll hela tiden. Den verkar inte vara så farlig - det känns ju skönt.
Nu skall jag ta en eftermiddagslur - vi hörs.
Love,
Eder Malte


söndag, juni 14, 2009

13 Juni - JAG ÄR HÄR!

Hej - mitt namn är Malte.

Jag skriver här för första gången - jag kom hem till min nya familj igår förmiddag.
Först blev jag mottagen av två hundar som var jättestora hundar som skällde på mig. En av dem lyckades öppna en grind och sprang rakt emot mig. Jag blev så rädd att jag kröp upp i mattes famn.

Jag var mest ute de första timmarna tillsammans med min blivande kompisar (säger matte och husse) Leo och Jack. De sprang och nosade på mig hela tiden och då la jag mig på rygg direkt.
Jag var jätte trött efter någon timme och somnade i hallen, med grind för så att Leo och Jack skulle låta mig få sova i fred.

Senare på eftermiddagen blev jag ännu bättre kompis med Leo och Jack. Så nu har jag koll på dem och de har koll på mig.
Jag har ätit och sovit bra, hade dock lite sprutt i magen inatt, vilket gjorde att jag behövde gå ut 2-3 ggr under kl 04-06. Men matte verkade inte ha några problem med det. Jag gnäller när jag behöver..
Jag har sovit bra och drömt en massa.

Idag har jag varit och hälsat på mormor och morfar. De blev nog lite kära i mig. Hi,hi. Jag tyckte om dem också.
Sen har jag sovit och busat med Jack rätt mycket idag. Jag till och med skällde på honom och han blev helt förvirrad - för han började springa runt som om nån bitit honom i svansen. Hi,hi.
Jag ville också leka med hans apis - jag fick tillåtelse i 10 sek sedan tog han i ena ändan och jag i andra. Han vann. :=(
Men vi tränar jätte mycket med att jag skall kunna ligga bredvid Leo eller Jack utan att röra dem. De börjar funka!
Jag har ju inte varit här så länge så jag ser hur de andra gör och så gör jag likadant.

När jag lämnade mitt hem där jag föddes igår vägde jag 10,1 kg - jag är nu 8,5 vecka.
Jag växer alltså så det knakar!

Nu skall jag sova en stund, jag är såååå trött.
Love,
Eder Malte