onsdag, mars 24, 2010

Stuprör och vägning

Hej hej - Malte här.

Idag vägde husse mig. Jag väger nu 51 kg. Stor pojke!

Igår kväll hittade jag på nytt bus..
Jag var ensam ute i trädgården. Jag upptäckte plötsligt ett rör på marken - jag fick en idé om att det skall jag försöka gräva upp. Röret var rätt stort och grått och gick längs ena husväggen.
Jag kämpade och grävde och drog. Och med mycket om o men så lyckades jag tillsist gräva upp det - få loss det från väggen och dra det ut ur nätmaskorna.
Jag hade skoj med röret en stund tills matte kom ut och skulle titta till mig. Ho upptäckte inte min nya leksak först, men sen kom hon med stora steg och utropade "MALTE!".

Jag viftade på svansen och var jätte stolt över vad jag gjort.
Men matte var inte lika stolt - hon tog röret ifrån mig.

Idag fick husse sätta i en stuprörsdel med längd ca 50 cm igen.
Får se om jag får chansen att göra samma bus igen snart... Det var ju kul och aktiverande!

Natti, natti -
Love, Eder Malte

söndag, mars 21, 2010

Öronfladder och trädgårdsaktiviteter

Hej hej - Malte här!

Japp, nu e det snart vår. Idag har jag sett snödroppar i trädgården och tulpanknoppar stick upp ur jorden.
På tal om jord så har jag nu påbörjat en ny aktivitet. Trädgårdsgrävning - det betyder att jag börjat gräva gropar i gräsmattan. Jättekul med all lera som kommer upp! Matte kom på mig en gång och hon skrek "Nej". Då slutade jag och bara glodde på henne ungefär som att "jag har inte gjort nåt - vad skriker Du för?!".
En annan aktivitet som jag hittade på idag var att leka med en stor porslinsprydnad som stod in till en husväggen. Den var tung så jag drog iväg den med mina tassar - det är en prydnadsekorre berättade matte. Rolig var den att leka med tills matte kom på mig här också, sen fick jag inte leka med den mer.

Jag har ett problem...
Jag har öronfladder. Det kliar i mina öron, speciellt ett. Inatt har jag fladdrat rätt mycket berättade husse. Matte tittade i mina öron och rensade dem med bomullstussar och sen hällde hon i en vätska i dem. Det var inte så skönt, men jag accepterade det. Nu har jag fladdrat lite mindre, men det kliar fortfarande, så jag kan inte låta bli att rista på dem lite ibland och ibland fnatta med ena tassen. Matte blir arg när jag fnattar med tassen.
Nu skall matte hälla denna vätska i mina öron i några dagar två gånger per dag för att se om jag blir av med det, annars får det bli veterinär på onsdag kanske när vi ändå ska simma.

Nu är det matdags!! Mums, mums!

Love,
Eder Malte