fredag, februari 10, 2012

10 skäl till varför det är toppen att vara hund...

1.Om det kliar så kan du nå det, oavsett var det kliar kommer ingen bli förolämpad om du kliar dig offentligt.
2.Ingen bryr sig om det plötsligt skulle börja växa hår på konstiga ställen när du blir äldre.

3.Personlig hygien är skitkul. Ingen förväntar dig att ta ett bad varje dag och du behöver inte ens kamma ditt eget hår.

4.Om din näsa är fuktig så är det ett tecken på att du är frisk.

5.Vem bryr sig om du fiser? Vissa skulle säkert till och med tycka att det var gulligt.

6.Vem behöver en jättestor hemmabioanläggning? En gammal sko eller ben kan lätt underhålla dig i timmar.

7. Du kan spendera timmar att bara gå runt och nosa.

8. Ingen förväntar sig att du skall betala din egen lunch eller middag. Du behöver inte bry dig om bordsskick och om du går upp i vikt så är det någon annans fel.

9. Det behövs inte mycket för att göra dig lycklig. Det är alltid lika spännande att träffa samma gamla människor. Allt de behöver göra är att lämna rummet i fem minuter för att sedan komma tillbaka.

10.Varenda soptunna ser ut som ett smörgåsbord.

Från tidningen Hundens värld nr 8, 2011.

söndag, februari 05, 2012

NY EFTERLYSNING - INKOM IDAG SÖNDAG DEN 5/2-12

EFTERLYSNING!!!!
Arga (väldigt liten Jack Russell tik, försvunnen i dag vid grytjakt i trakterna Bassholma-Eket-Örkeljunga! Stöter ni på henne så försök få tag i henne.

Hon är jätte snäll att hantera!
Hennes matte Mia mfl är ute och letar nås på tele: 0418473313

Hunden är funnen och åter hemma igen!  = )

400;de inlägget och 5000 besökare!

Tack - tack - tack!

Alla Ni som följer oss (fast då speciellt mig) här på Bloggen.
Inte trodde jag att jag var så populär...  ; )
Okej, okej, jag får väl erkänna att jag varit rätt lat på sistone med att skriva - det har mest varit min matte som gjort det. Men ok, jag ska skärpa mig - och jag ska "skärpa till" Leo och Jack också.

När jag (det var min idé) startade denna blogg så var tanken lite som en portfolio och så ville jag berätta om mitt nya hem och min nya familj. Ville dela med mig till mina syskon och berätta min vardag. Nu har det gått snart 3 år - och jisses vad det har hänt mycket kul och ibland väldigt tråkiga och sorgliga saker.
Matte säger att det är så i människolivet också - ibland roliga saker och ibland tråkiga eller sorgliga saker. Så hundlivet är nog ganska likt människolivet ändå....
Fast Ni människor äter olika maträtter varje dag (det är lyx och fusk) medan vi hundar får äta samma jäkla maträtt TVÅ gånger om dagen. Vi kan gå och göra våra behov var som utan att behöva klä av oss som Ni måste göra (haha!).
Vi behöver inte ta på oss en jäkla massa kläder när det är kallt - vi har samma "kläder" på oss året om - jaja, vi byter väl kläder två gånger om året - men Ni kan ju byta kläder två-tre gånger om dagen - det är skillnad!
Ibland kan man ju tro att det slått slint någonstans - jag ger ett exempel - när jag, Jack och Leo har varit ute i trädgården och lekt och det är mjukt i marken och oftast har det regnat eller så håller det på att regna. Då när vi kommer in så ibland i huset börjar Ni gapa om att vi skall torka fötterna eller gå in och duscha direkt och så kommer en lång pinne fram som kallas mopp och med den jagar Ni runt med på golven, gärna precis bakom oss så man kan tro att Ni jagar oss. Inte börjar vi hundar gorma och ta fram den långa pinnen och jaga Er när Ni kommer in i huset i likadant väder?!
Ibland kommer en stor tygbit fram också - en s k handduk. Med den får Ni också "fnatt med" och verkar väldigt ivriga och beslutsamma att få gnugga oss med när vi kommer in i huset - och det innan vi hundar har fått skaka bort lite vatten från vår päls - är väl bättre att låta oss skaka bort lite vatten först så blir det ju enklare för Er att torka?! Det gör ju Ni i Er så kallade dusch.

Nåja, nu kanske jag har låtit en aningen pessimisstisk men det är jag INTE.
Jag älskar mitt hundliv, jag älskar min familj, jag älskar min hundkompisar, jag älskar Frolic och jag älskar dem som visar att dom älskar mig.

Nu skall jag ta mig en Power nap - sen är det ut i snön och sätta lite fart på Leo och Jack som redan har somnat medan jag skriver här.
Ska jag smyga mig fram och skälla dem i örat?! Hihi....
Nä, vågar inte...

Tack alla Ni Bloggläsare.
Glöm inte att kommentera/skicka hälsningar till oss - alltid lika trevligt att få hundbrev.

Love,
Eder Malte