lördag, oktober 31, 2009

Spårförmiddag med mina kurskamrater


Hej - Malte här!
Idag har jag varit ute och spårat tillsammans med några av mina kurskamrater.
Vi hade underbart väder (kunde önskat bättre) och vi njöt av varandras sällskap hela förmiddagen.
Ja, spåra gjorde jag också, men jag förstod inte riktigt vad jag skulle göra från början, men sen efter halva gången då fattade jag "galoppen".
Här ovan ser Ni några av mina kurskamrater. En av dem är väldigt lik Jack, men det är inte han utan en kille som heter Figaro och är 20 mån och är en av instruktörernas vovve.
Sedan ser Ni en liten, liten vit "sak" - hon är valp och är med för att lära - precis som jag...
Donna heter schäfern och hon är en av min bästisar - vi gick i samma valpkurs också. Wille, som är den svart/vita spanieln är också en av mina bästisar - han gick jag också med i valpkursen.
De flesta är två månader äldre än mig och några ännu äldre.
Jag hade en jätte rolig dag och snart så skall jag få träffa dem igen, redan på tisdag faktiskt. Då skall jag prova agility...No comments...
Love,
Eder Malte















































































torsdag, oktober 29, 2009

Bus, hyss, antibiotika och en massa annat..

Hej -matte här!

Det är på tiden att jag själv får skriva lite här.
Tiden går och hundarna växer på alla håll och kanter, hyss hittas på nästan 24 timmar om dygnet och stackars Leo blir inte av med sitt "kli" i huden.

I torsdags höll jag på att gå i bitar. När jag kom hem från jobbet så hade Malte gjort ett stort hål i ena väggen i hallen - ca 15 cm i diameter. Han mötte mig med en vit nos full med gips. Jag blev vansinnig!
Hur f-n han har lyckats med detta vet vi inte.. Men hål fanns det iallafall.
Malte var inte värd ett riskorn den kvällen! Att fya honom var försent, jag tog ju inte honom på bar gärning. Dock när jag höll på att städa ställde sig Malte bredvid mig och jag pekade på hålet och sa "vad är detta??!!" då gick svansen som en elvisp - fel tolkning från hans sida! Dock gick Leo och Jack med öronen bakåt hela kvällen och var så lugna - de tog på sig skulden. Stackarna!

Fredag em och lördag fm gick åt att reparera väggen - väggpanel fick det bli - det blev riktigt fint. En ny hall kan man säg - nu skall det bara målas också i ny färg - vävtapeten alltså som är ovanför panelen.

Leo har sedan en tid tillbaka haft "kli" igen på ryggen - en massa vita mjällflingor ligger på hans rygg - och han kliar sig gärna om han når.
Nu orkade vi inte se hans kliande längre utan nu bad vi en veterinär kolla på honom. Jag har klippt ner hans päls där de här äckliga skorporna finns för att lufta hans hud lite bättre.
Veterinären gav oss ett def schampoo och antibiotika. Hon säger att det är bakterier i hans hud som orsakar dethär "kliet" och skorporna. Han har ju haft detta innan, men det försvann efter ett tag - vi ger honom ju b la fiskolja i maten för huden och pälsens skull.
Nu funderar vi på att göra ett biopsi för att veta exakt orsaken till hans hudproblem. Vi skall bara kontakta försäkringsbolaget först - hans ålder gör ju det lite mer komplicerat när det gäller veterinärskostnaderna.
Inte nog med det - han blir aldrig ren i vänster öra heller - så nu skall han ha örondroppar med alkohol och kortison också. Populärt!

Igår simmade alla tre och de simmad så duktigt! Nästan aldrig simmat bättre faktiskt.
Vi vägde Leo - han vägde 54 kg och Malte 38,4 kg. Jack låg på ungefär samma, dvs too fat. ;=) Sorry Jack!

Nu är det matdags, klockan är 19,00 - då äter hundarna.
Bäst att följa sina rutiner!

På lördag skall Malte med sina hundkamrater från Tollarps Brukshundsklubb ut och spåra i skogen. Det skall bli skoj att se!

En sista sak.. Jag budade en kam kallad Furminator på Tradera. Den kostar ca 500kr i handeln - jag gav 175kr på Tradera! Jag fick den med Posten idag och jag provade den direkt.. WOW! Massor av underhår försvann från Leo och Malte - och de blev så fina efteråt. Köper Ni den lär Ni inte ångra Er!

Många kramar,
Leos, Jacks och Maltes matte