lördag, november 13, 2010

Seborroisk dermatit

Hej hej - Leo här!

Det var länge sedan. Hoppas att Ni mår bra allihopa.
Idag var hela familjen och shoppade loss på Hässleholms Djursjukhus. Jo, man kan faktiskt handla på ett sjukhus också - inte bara vara där när man är sjuk.
Matte och husse har ju tyvärr lite tråkiga minnen därifrån sen senaste besöket där. Det var där Nixon fick somna in. En mycket jobbig tid.
Men idag hade de invigning i sin nya butik, med 20% på all hund- och kattmat och alla andra fodertillskott och schampoo mm så då får man ju" slå till".
Eftersom Jack äter speciell dietfoder nu som kostar lite mer och som bara kan köpas hos veterinären, så var det ett ypperligt tillfälle.
Dessutom får vi alla olja i vårt torrfoder varje dag. En laxolja som de alltid köpt på Teba i Höör. Den har inte varit så dyr, och när den tog slut igår, så skulle matte beställa nya flaskor, men då hade höjt priset - en rejäl höjning. Så där tittade matte efter om de hade något i Hässleholm idag. Hon hittade nåt nytt som hon inte sett innan - det heter Megaderm - som innehåller essentiella fettsyror ( bland annat Omega 3 och Omega 6) som ska förstärka hudens barriärfunktion och förbättra pälsen. Både jag och Jack har ju lite problem med fet hud och svampinfektioner i huden - det heter faktiskt Seborrisk dermatit. Megaderm ska hjälpa huden så att den här Seborrisk dermatit inte ska blomma ut igen. Megaderm är förpackade i 4 ml (små hundar) eller 8 ml (stora hundar) endosförpackningar - en påse om dagen i ca 4 veckor - därefter varannan dag. En storförpackning kostade 190 kr, och så 20% på det idag.  = )
Malte får det i förebyggande syfte - det är faktiskt gott att få det i maten. Jag och Jack ska ju ha det eftersom vi har det till och från - Jack har ju det för första gången nu.

När vi kom hem var vi tvungna att busa av oss lite.
Alla tre gick ut i trädgården. Jag och Malte började busa. På något sätt gjorde jag lite för häftiga rörelser, så helt plötsligt gjorde det väldigt ont i mitt högra bakben. Jag ville inte stödja på det. Så nu haltar jag och har ont. Matte och husse är väldigt oroliga för mig just nu - det är ju det benet som jag opererade för 4 år sen. Håll tummarna för mig så är Ni snälla.
Jag får vila och försöka ligga still så mycket som möjligt, fast jag inte vill, och hoppas det är bättre imorgon. Annars får jag nog hälsa på hos veterinären i början av veckan...

Vilodags,
Take care!
Eder Leo

onsdag, november 10, 2010

Äntigen träning igen!

Hej hej - Malte här!

Så var det äntligen träningsdags igen. Som jag har längtat!
Det var sjukt kul idag.
Vi tränade mycket kontakt med våra hussar eller mattar. Ibland ville jag sätta ner snoken i gräset men då lockade matte på mig så att jag glömde fortsätta lukta och tog kontakt med henne istället.
Vi var 8 st idag - tyvärr var inte min bror där idag heller.
Jag och en till var lösa 90% av tiden. Matte tycker det är bra träning och samtidigt skönare för mig utan koppel och så är det ju en utmaning. Jag hade störmoment ikväll - två kattungar som strök längs planen - dem ville jag gärna fram till och hälsa och leka med - men matte sa till mig att jag inte fick - så ok jag löd henne denna gång iallafall.
Vi fick stå i en ring och sedan fick en och en gå runt utanför ringen och då skulle vi hundar följa efter vår ledare så att säga och inte hälsa på de andra hundkompisarna eller spring iväg och lukta, med eller utan koppel. Jag gick utan och klarade det mycket bra - brydde mig faktiskt inte ett dugg.  = )
Sen skulle vi kasta boll - ja, matte iallafall och så skulle jag sitta kvar och inte hämta bollen. Jag har ju aldrig varit intresserad av bollar så jag brydde mig inte - däremot brydde jag mig två gånger om att matte gick iväg och hämtade bollen - då ville jag inte sitta kvar - då ville jag efter henne. Men efter lite lugn och klappande så fixade jag det också. Jag har väldigt svårt att inte följa efter matte när hon går.
Men jag fixar det mycket bättre att sitta eller ligga kvar nu än innan.

En helt annan sak som hände häromdagen...
Husse var inne på Maxi och handlade. När han kom ut från affären hade han bland annat köpt en limpa bröd. Limpan la han i framsätet (passagerarsätet) och ställde sig och rökte utanför bilen sen.
Jag tyckte limpan luktade himmelskt gott! Så....
Jag smög mig fram till framsätena, lyckades sno åt mig limpan och sen tillbaka bak i bilen igen. Haha...
När husse tittade in i bilen såg han mig med brödlimpan i munnen!  = )
Tyvärr så fick jag inte upp den sega påsen, såg jag hann aldrig provsmaka innan husse tog den. SYND!
Jag kan allt hitta på jag!
Tyvärr lär nog aldrig husse och matte sätta nåt i framsätet om de inte själva sitter i bilen längre...

Nu är jag trött och lite blöt. Måste gå och torka mig och sen ska jag bara slappa.
Hur mår Ni andra? Snart är det jul - vad önskar Ni Er i julklapp???

Love,
Eder Malte