onsdag, juli 20, 2011

Måndag den 25 juli - sorgens dag...

Under måndagen den 25 juli kommer Malva att fara till hundhimlen.
Det gör ont, fruktansvärt ont.

Från kl 9-23 önskar jag att alla som äger en Malva-valp tänder ett ljus för Malva.
Världens bästa hundmamma!





tisdag, juli 19, 2011

I can see U

Underbara ögon...

Maltes ena öga - vem kan motstå dessa?

Närbilder på mina fyrbenta älsklingar

De vackraste jag vet...

Jack - glad och busig - även kallad Vesslan
Leos nos
Jack
Malte
Maltes nos

Malva - bästa Malva...Beslut är taget...

Det är med smärta och tårar jag skriver detta.
Jag hade önskat att jag inte behövt skriva detta, men Malin har tagit ett beslut idag efter att ha pratat med veterinär/specialist.
Malva har smärta, även om hon inte visar det just nu (hon jagade ju kor härom dagen) men hon kan när som helst få så ont att hon kan börja skrika av smärta. Tabletterna dämpar ju bara en viss smärtgräns.
Så...
Beslutet är taget. Älskade Malva - mamma till ca 40 valpar - kommer att få resa till hundhimlen inom snar framtid. Där kommer hon och sitta och titta ner på sina valpar och se att de sköter sig ordentligt samt leka med Nixon, Mio, Tinto, Lovis och Hampus. Bara hanar att leka med Malva - men ta dem i örat om de inte sköter sig. De lär de nog behöva ibland tror jag.

Malva har jag tagit till mitt hjärta, självklart för att hon är Maltes mamma men också för att jag har fått följa och vara delaktig, sitta och röra hennes nyfödda valpar utan minsta tecken från Malva till att bli arg eller vaktande. Hon accepterade mig att få röra, väga, kela med HENNES valpar, bebisar fast hon bara känt mig som en som kommer och hälsar på då och då. Hennes hjärta är stort och därför är också mitt det för henne.

Inga ord...bara tårar...

Maltes matte

söndag, juli 17, 2011

Prinsessbakelse är mums tycker Leo!

Måste berätta om en händelse som hände igår eftermiddag. Vi tycker den är kul och det beroende på att Leo aldrig gjort nåt sådant här innan. Inte ens försökt. Men igår var det för lockande.

Husse tog fram en prinsessbakelse. Leo låg på golvet bredvid bordet i tvrummet. Detta bord är lågt.
När husse satt bakelsen på bordet gick han för att hämta en sked. Jag satt i soffan bredvid och hade (trodde jag) full koll.
Leo sätter sig upp för att se vad husse satte på bordet. Det tar en mikrosekund sen tar Leo en stor jäkla mumsbit av den precis när husse kommer in igen och jag hinner inte stoppa honom. Full med maripan och grädde i munnen tuggar Leo för fullt. MUMS!
Vi blev så paffa båda två och Leo, han slickade sig om munnen och sen la han sig ner igen. Jäkla buse!
Så var det med den bakelsen....
Tänk på det kära vänner att om Ni haft kräsna hundar och de sen går på kortisontabletter då går allting ner i magen. Det har vi lärt oss nu. Hihi..

Och när jag ändå skriver...lite kort nyhet om Malva.
Malin har inte fått tag på specialisten. Specialisten skulle ha ringt i torsdags, men har fortfarande inte ringt. Dålig stil!
Däremot har Malin haft mailkontakt med (en annan specialist) cancerspecialisten i Uppsala. Dessvärre verkar han inte så där jätte uppåt om man säger så. Det är tyvärr en stor stor kostnad enligt honom och en stor rehab efteråt. Operationskostnaden i försäkringen räcker troligen inte på långa vägar.
Förhoppningsvis får Malin tag på specialisten imorgon så hon får några alternativ iallafall för Malva.

/Matte