lördag, december 12, 2009

DAGEN FÖRE TREDJE ADVENT

Tjena - Malte här!

Idag har jag spatserat i skogen tillsammans med matte och jag hade fullt upp med att lukta på alla granar som fanns. De luktade jätte gott, men en gran stack mig i nosen. Det gjorde ont!

Imorgon skall jag träffa min ena bror - Bolt.
Han och jag har inte träffats sedan valpträffen i september, så det skall bli så roligt att se hur han mår och om han är lika grann som mig. Matte lär väl ta en hel del kort kan jag tänka med kameran. Fast det kommer nog inte att bli lätt för vi lär inte stå stilla precis.
Vi skall träffas hos min uppfödare Malin - så jag får träffa min mamma och min halvsyster också. Min halvsyster är rätt cool, så henne hoppas jag också få busa med.

I onsdags simmade jag ju. Jag vägde 41.9 kg.
Jag är i extas när vi kommer dit - jag vill direkt in i simhallen. Jag är också glad när jag väl är där inne, men när jag sen skall ner i vattnet då strejkar jag. Jag vill inte gå i!
Jag stretar emot som fan när jag står uppe på "bryggan"- men tillsist får jag ge mig då husse och Dick lyfter i mig istället. Jag vet inte varför jag egentligen stretar emot, för jag tycker om att simma när jag väl är i bassängen.
Denna gång när jag simmade lyckades jag faktiskt nå botten med mina baktassar ett par gånger. Jag försökte sätta mig - haha.. Funkade inte så bra - det blev nästan bubbelbubbel...

Nä, nu skall jag vila upp mig inför morgondagen..Mkt energi som kommer att släppas ut då må Ni tro!

Love,
Eder Malte

söndag, december 06, 2009

ANDRA ADVENT

Hej - Malte här!

Idag är det den andra advent och jag har träffat min syster Elsa. Alltid lika grann och vi trivs så bra tillsammans. Vi blir så ivriga när vi ser varann - matte tycker det är så sött.
Elsa och jag gick själva och upptäckte skogen runt omkring - ibland såg jag inte matte - men när hon ropade kom jag direkt - då fick jag mycket beröm och belöning.

Annars går dagarna och nu har matte varit hemma och varit sjuk så jag har mått som "fisken i vattnet". Lite dragkamp och bus med Jack har det blivit - men inga väggar.

Jag har kommit på hur jag ska visa när jag vill in, dvs när matte eller husse har stängt altandörren, då sätter jag mig på baken och studsar/hoppar upp i luften utan att skälla eller repa dörren så de ser mig i altandörrsfönstret. Det räcker att jag gör det ett par gånger sen brukar de komma och öppna.
Häromkvällen kom jag på en lösning till..då var jag också ute själv i trädgården först - då upptäckte jag att jag når och kan lägga nosen på fönsterkarmen på altandörren. Då ser de min nos tryckandes mot fönstret. Jack såg min nos först den kvällen och han trodde den idioten att det var en inbrottstjuv eller natt för han flög mot dörren och skällde som en galning, men sen när matte öppnade dörren och han såg att det var jag så blev det svansviftning istället. Ha,ha - tur för mig!

På onsdag är det dags för simning igen. Snart dags för julbadet som vi alla fyrbenta ska ta den 23 dec säger matte. Ska vi bada allihopa tillsammans i bassängen då??!! Det hade varit skoj!

Nu skall jag vila mig lite - har nästan precis ätit min kvällsmat.
Love,
Eder Malte