fredag, februari 26, 2010

Sisters and mothers-day


Hej - Malte här!
Idag har jag fått träffa min mamma Malva, halvsyster Izla och mina syskon Elsa och Märta. Tyvärr kunde inte Bolt komma då hans husse hade blivit sjuker, men jag hade fullt upp med alla dessa damer skall Ni veta. Ensam karl med alla damer - vilken lycka för mig!
På bild 1 ser Ni min mamma Malva och min halsyster Izla.
På bild 2 luktar jag på Märta.
På bild 3 ser Ni Elsa som "herre på täppan" uppe på en snökulle.
På bild 4 ser Ni oss alla tre, jag, Elsa och Märta.
På bild 5 ser Ni Märta.
På bild 6 ser Ni mig och Elsa liggande på marken och sörpla lite vatten ifrån töande snö.
På bild 7 har vi fastnat alla tre på bild igen.
Det är svårt att ta kort tycker matte, för vi är ju aldrig stilla. Jag har haft en underbar förmiddag - och jag somnade som en stock när jag kom hem.
Jag hoppas att jag snart får träffa flera av mina syskon framemot våren eller sommaren. Då skall vi ha buskul!
By the way...
Har jag berättat om när jag tuggade duntäcke? Inte?
När husse var och duschade innan han skulle köra till jobbet så passade jag på att lägga mig i soffan där han lagt sitt duntäcke och började tugga på en liten kant - det kliade så gott i tänderna skall Ni tro. När husse kom ut så märkte han inte det och han lät täcket ligga kvar i soffan eftersom matte skulle ha det sedan...
Så när matte tog tag i det och skulle rista om det så flög det ut en massa dun från täcket - det såg nästan ut som det snöade inomhus!
Matte tittade direkt på mig - och jag försökte se ut som ett frågetecken - vad då - jag ?
Det hela slutade med iallafall att matte fick dammsuga upp alla dun på golv och i soffa och sedan fick husse köra och köpa ett nytt täcke - tyvärr inget dun. : (
Ha det bra kamrater - nu är det OS-time!
Love,
Eder Malte


























onsdag, februari 24, 2010

Frisering,simning och lattjolajban

Hej - Malte här!

Idag har jag simmat.
Jag vågade mig upp för trappan idag upp till bassängen, men hoppa eller gå i bassängen, det vågade jag inte. Husse fick lyfta i mig - sen simmade jag jätte bra. Jag pratar när jag simmar - låter som en val eller säl. Tycker om att ge lite ljud ifrån mig.
Det var dags att väga mig igen - idag låg jag på 50.2 kg. Jag har gått upp lite grann, inte mycket.
När jag kom hem fick jag för första gången känna på nåt som heter hårfön. Jag accepterade den faktiskt och satt still hela tiden, men det kändes lite konstigt.

Igår blev jag friserad. Matte klippte mig vid öronen och uppe och under tassarna. Jag hade en massa knutor i min kalufs på huvudet - det var bara att klippa väck. Jag tyckte inte om det, men jag satt still iallafall. Fin blev jag sen - speciellt vid öronen. Matte säger att jag har päls för två hundar.

Annars har jag nu för tiden bara lattjolajban i snön med eller utan Jack. Det är så kul!!
På fredag skall jag ha lattjolajban med min bror Bolt och mina systrar Elsa och Märta. Vi har inte setts nu sedan Lucia, så det skall såååå roligt.
Då blir det en massa nya bilder!!!!!!!

Nu skall jag se skidstafett på tv...
Love,
Eder Malte