torsdag, mars 11, 2010

Avslutningskväll på kursen

Hej hej - Malte här!

Nu har jag varit på kursavslutning!
Vi skulle visa vad vi har lärt oss (och inte lärt oss - haha..).
Vi fick visa att vi kunde sitta kvar och matte gå iväg en bit för att sedan matte gå in till mig igen. Detta gick bra. Sen skulle matte kasta en sak som jag sen skulle hämta när hon sa till. Detta var inte min grej. Jag nosade på grejen, men jag var inte så intresserad av att ta den i munnen och gå tillbaka till matte med den - jag gick tillbaka utan grejen.
Därefter fick jag träna lite på att gå bredvid och så irrade matte runt med mig till höger och vänster och ibland stannade hon upp för att sedan gå igen. Jag undrade om hon inte var riktigt klok - hon verkar ju inte kunna bestämma sig hur och var hon skulle gå - men jag följde lugnt efter och tittade på henne ofta och länge.
Tillsist hade vi inkallning - lösa. Först släpptes alla vi hundar lösa och så gällde det för mattarna eller hussarna att kalla in oss vid exakt rätt sekund. Av två gånger lyssnade jag en gång. Men inte illa det. Det var så roligt att jaga den lilla yorkshireterriern!
Sen släpptes vi två och två lösa - jag hade lika roligt då!
Jag fick faktiskt beröm av Roger idag - då viftade jag på svansen.

Nu är kursen slut. Jag blev så ledsen när jag förstod detta att jag vägrade att hoppa in i bilen. Matte fick lirka in mig - tog bara 7 minuter. ; )
Nu är jag trött och mätt. Har ätit precis.

Stackars matte har fortfarande ont i munnen efter sin "Operation visdomstand" igår.
Jag märkte att matte hade ont igår när hon kom hem, så jag pussade henne extra mycket på munnen då så det skulle gå om. Jag märkte att det var där hon hade ont utan att hon sa nåt.

Natti, natti.
Love,
Eder Malte

söndag, mars 07, 2010

Snö-tö = gyttja !! : )

Hej - Malte här!

Nu har våren kommit... Ja, jag hoppas på det. Jag hittar så många saker under all snön nu som är roliga att dra, bita och gräva fram.
Dessutom börjar en brun sörja finnas lite här och där ute i trädgården. Det känns mjukt och blött när man trampar i det - mysigt! Gyttja heter det säger matte. Men hon verkar inte tycka om det - iallafall inte att trampa i det. Löjligt anser jag! Det är ju jätte kul!
Tyvärr är det inte så stora bruna pölar, men det kanske blir flera och större om någon vecka. : )
Då ska jag springa i varenda en och sen skall jag springa in och ta ett race inne i huset med bruna tassar. Undrar om matte o husse blir glada eller sura...
De verkar som sagt inte tycka det är så kul med de här små pölarna nu..

Husse har varit hemma hela veckan - han har fått ryggskott.
Men nu är det dags för honom att jobba imon o matte också, så nu återstår det o se om jag är påhittig imon em när husse har kört...

Peace, love and understanding,
Eder Malte