torsdag, juni 16, 2011

Stackars Leo...igen...

Stackars Leo...

...så är allergin outhärdig igen. Han har knappt nån päls kvar stackars längst bak (lite har jag ju tunnat innan med sax för att huden ska få luft) men man ser hans hud på ett antal ställen och han har sårskorpor som lossnar och som då börjar blöda. Jag gillar inte detta!
Vi ger honom medicinen som vi skall, han äter mat, vi duschar honom med special schampo och ger honom hud-spot-on den vecka när han inte träningssimmar. Nu kan jag kamma honom från halva ryggpartiet och ner till svansroten för han har som sagt knappt inget hår kvar på vissa ställen och börjar jag kamma så kliar det och det är risk att jag river upp mjällskorporna och det vill jag inte.

Så...
I eftermiddag ringde jag veterinären och bad att få ge Leo en antibiotikakur så att han inte får inflammation i sårskorporna som gått upp. Vi får svar imon från veterinären om vi kan ge honom det.
Det som är positivt iall dethär är att han så glad och  pigg vissa stunder. Han äter som han skall och hittar gärna på bus så att Jack blir sur ibland.
Vi älskar dig Leo! Vi gör allt vi kan för att Du ska bli 100% bra. Känns en aningen frustrerande just nu bara...

Love U,
din Matte

söndag, juni 12, 2011

Baby- och fisklukt

Hej hej - Malte här!

Igår så var husse iväg nästan hela dagen. Han skulle på något som heter dop. Matte följde inte med då hon fortfarande går väldigt lustigt - hon verkar ha stora problem ibland - hon vilar ofta i soffan och har ena foten högt upp på soffan. Det ser konstigt ut.
Iallafall så kom husse hem sent på kvällen - och när han kom hem doftade han mycket lustigt. Jag och Jack luktade på honom intensivt, på hans skjorta och på hans byxor, men speciellt på ena armen. Jag luktade och luktade på honom - jag kunde inte sluta dra in doften. Han luktade baby. Husse berättade att han burit en baby som blev döpt till Simon och som han nu är gudfar till just på den armen.
Det var verkligen en speciell doft vill jag lova.

En annan doft eller lukt som spred sig i köket igår var fisklukt.
Fisk tillagas aldrig här i huset, därför reagerade jag.
Husse och matte köpte mat till mig och Leo igår. Jag fick min vanliga James Wellbeloved kalkon, men Leo som ätit samma mat som mig nu fick en annan som luktade illa. Matte berättade att det också var James Wellbeloved men med fisk. Fisk är bra för känsliga, allergiska hundar samt hundar med hudproblem och med mycket Omega 3 och 6 i. När matte hällde i Leos mat i torrfodertunnan spred sig fisklukten i hela köket. Jag ryggade tillbaka. Usch - det stank!
Men Leo verkade älska maten. Han tömde det han fick direkt i sin matskål, så han får gärna äta den om han vill, men jag....jag ryggade tillbaka när jag fick några bitar i min skål. Örk! Hur kan han äta detta som luktar så illa??!! Så jag håller mig till kalkon eller lamm. Det positiva är nu att nu får jag ha MIN mat för mig själv och Leo kan ha sin - långt borta i ett annat hörn i köket eftersom det stinker. ; )
Jack fick också smaka Leos mat och han verkade faktiskt tycka om den - de är inte kloka! Men Jack går fortfarande på dietmat så han kan bara glömma att han ska ha min eller Leos mat. Haha!

Igår kväll lyxade matte till det lite när husse var borta. Hon bjöd oss på popcorn. Mums! Det är två sorter jag äter...Hemgjorda popcorn eller popcorn i påse. Popcorn i påse måste vara gjorda av ett speciellt företag - det går inte med vilket som helst. Det håller Leo och Jack också med om. Det ska vara företaget som börjar på E och slutar på -strella. Matte är tokig i dem. Men de är svåra att få tag på ibland säger hon. Typiskt! De är så goda! Hoppas hon tar fram en påse ikväll... 

Nu ska jag ut och lägga mig i skuggan.
Solen skiner och det är 22 grader varmt. Jag vilar upp mig till lite bus ikväll med Jack som vi alltid har på kvällarna i trädgården. Himla skoj att reta honom och ta alla hans mjukisleksaker! Då jagar han mig.

Love,
Eder Malte