torsdag, april 21, 2011

GLAD PÅSK!





GLAD PÅSK
ÖNSKAR
MATTE & HUSSE
MALTE, JACK & LEO

onsdag, april 20, 2011

Tårtparty

Stackars Leo!

Då har vi varit hos veterinären.
Först tog vi in Leo.
Leo blev glad av att se veterinären - han viftade på svansen när han fick se honom. Veterinären blev dock bekymrad över Leos nya skorpor i huden. Det skall inte komma nu - OM det inte är att han blivit allergisk emot nåt annat också. Det blir ingen ny antibiotikakur.
Men nu skall vi bara ge Leo torrfoder i 8 veckor, ingenting annat för att se om det är torrfodret som han ätit nu som han reagerar emot eller typ tuggben, Frolic osv.
Det torrfoder som han nu ska få är till för allergiska hundar - det är det som Malte äter nu. Jag ville börja ge honom det så snabbt som möjligt för att förebygga allergi hos Malte. I det torrfodret finns inget gris- eller nötkött, inga färgämnen, inga konservingsmedel, inga mejeriprodukter eller vete eller soja. Ett helt rent foder med råris, linolja, tång och mycket omega-3 eller omega-6-olja.
Men vi börjar inte med det just nu - får börja med det efter påsk - det är ju påskfest snart!
Leo fick sin tredje allergispruta också - utan reaktion. Skönt!
Vi ska också höja dosen ifrån 1,5 tabl till 2 tabl varannan dag.
Leo har gått upp 6 kg sen han började med kortisontabletterna. Detta är vanligt och han är inte fet, tyckte veterinären, dock är det ju inte bra att han går upp i vikt. Leo äter allt just nu som han får, vilket han inte gjorde förr, han var så kräsen) och dricker mycket. Så nu får han lite mindre matdos också - STACKARS LEO!
Veterinären berömde Leo för att han är så lugn och kärleksfull och låter dem få röra, pilla och vrida på honom utan att han säger ett ljud. Stolt matte och husse, säger jag bara.

Malte var också duktig.
Veterinären fick utan problem lyssna på hans hjärta, titta i munnen och hans öron. Hjärtat slog precis som det skall. Vi vägde honom också - stadiga 55 kg - veterinären tyckte han var lagom.  = )
Vaccinationssprutan som han fick kände han inte...hihi.
Veterinären tyckte han var så vacker och ståtlig. Återigen stolt matte och husse...  = )

Underbara hundar vi har. Gud välsigne oss för att vi fått dessa guldklimpar.
/ Matte

tisdag, april 19, 2011

Dags för veterinärbesök igen...

Då är det dags igen...
Leo skall på återbesök efter att ha fått allergisprutan 2 ggr (nr 3 imorgon). Veterinären vill se om det blivit bättre eller sämre. Tyvärr har det inte blivit bättre - den senaste veckan så har skorpor av mjäll utvecklats igen i hans hud, runt om svansroten och på sidryggen. Vet inte om det beror på värmen som kommit och han då svettas mera, men jag tror att det blir antibiotika igen för att få väck det. Så illa känns det som - tyvärr!
Eller som kommer han att få högre dos, antingen med sprutan eller kortisontabletterna. Kortisontabletterna får han fortfarande varannan dag.
Det känns iallafall skönt att vi redan hade den tiden bokad tills imon så vi kan hjälpa Leo, annars hade vi ringt dit i vilket fall som helst. Jag hoppas att Leo får nån reaktion denna gången heller av sprutan...

Malte ska få vaccinationsprutan.
Veterinären kommer att lyssna på hans hjärta, ögon och öron också. Bra med en liten hälsokontroll lite då och då.

Blir förmodligen en liten orolig natt - så brukar det bli när hundarna skall till veterinären.
Håll tummarna för oss imon fm.

/Matte

Bus med Baloo idag!

Innan vi har börjat busa på riktigt....


NU ÄR DET BUS!!!

Nu tar jag Dig i öronen!

Efter buset...två trötta hundar i solskenet


söndag, april 17, 2011

Dagens bilder...

Jack med Maltes födelsedagspresent "Apis"


Malte


Malte


Leo


Leo