torsdag, november 04, 2010

Simdags!

 En trött Jack...
 Malte simmar så fint och lugnt
 "Sälen" Malte tittar upp ur vattenytan
 Se så fint jag kan simma
 Malte i närbild
 Leo i närbild
 Jack med sin badleksak
Åh vad detta är roligt tycker Jack

Hej hej - Jack här!
Åh vad jag har simmat idag! Jag älskar det! Jag har så kul i vattnet. Jag tog en hel del kallsupar också...inte så trevligt.
Jag har haft kli på rygg och magen nu ett tag - precis så som Leo har haft. Idag så kollade veterinär på mig och jag fick samma tabletter som Leo - antibiotika heter det visst. Jag fick en tablett nu ikväll - BLÄ! De var inte goda! Jag fattar inte att Leo tyckte om dem!
Men jag får väl visa att jag är lika duktig som Leo - så jag får väl ta dem - fast jag ska visa att jag inte är road av det. Jag ska ta dem i 21 dagar.
Leo simmade också mycket bra idag. Han verkar tycka det är lika skönt och kul som jag - fast han simmar mycket lugnare än mig. Jag skvätter och plaskar hela tiden så det går vågor i bassängen. När Leo simmar är det inga vågor alls - vatnneytan rör sig knappt. Löjligt!
Likadant är det med Malte - han simmar också lugnt och sen låter han som en säl. Han ger konstiga ljud ifrån sig - typ stönade ljud - som en säl. Knäppgök!
Malte vägdes idag - han pendlar mellan 54-55 kg tydligen. För idag vägde han 54 kg.

Själv väger jag alldeles för mycket...
Jag ska nu gå på bantningskur - jag ska bli viktväktare.
Ska nu börja med ett dietfoder som gör att jag ska bli smalare. Jag behöver gå ner rätt mycket - så det lär ta din tid. Det värsta är att jag inte får någonting mer än maten! Inget godis alls!
= (
Hur tråkigt låter inte det?!!
Jag fick det nya fodret nu ikväll och det var faktikskt hyfsat gott. Jag åt upp det.
Leo och Malte blev lite avis - de undrade varför jag fick annorlunda mat än dem. De fick smaka en några matkulor av mig - då blev de glada.

Nej, nu ska jag vila. Jag är så trött efter simningen! Leo och Malte har knappt rört sig heller efter denna långa eftermiddag.

Vi hörs - tjabba!
Jack


tisdag, november 02, 2010

200;A INLÄGGET - Å INGEN TRÄNING...

God kväll - Malte här!

Det blir ingen träning imorgon heller... Varför?
Jo för tränare Rogers ena hund har troligen blivit smittad av Kennelhosta och för att det inte ska spridas vidare så har han fått ställa in förra veckan och nu även denna veckas träning. Så tråkigt! Jag som vill träffa min bror Bolt och mina nya hundkompisar.
Men jag får lite träning på torsdag istället - då ska alla hundar i detta huset bada och simma. Det var länge sen jag fick simma i bassäng nu. Jag får väl ta och väga mig också då...
På söndag ska jag träffa min syster Elsa - då får jag också lite träning och spring i benen.

Jack har kli - precis som Leo hade innan. Han har kliskorpor på magen och på sidorna. Svamp heter det ju visst. Det smittar inte hund emelllan. Jag tycker faktiskt lite synd om honom - för han kliar sig maniskt ibland. När vi ska simma på torsdag så får veterinären kolla på honom för så kan han ju inte hålla på.
Husse och matte har också bestämt att han nu ska gå på diet. Han är för tjock! Inget godis, ostbitar eller så. Stackarn! Det som är så gott! Desto mer får jag kanske...hoppas det.
Sen gäller det ju att matte och husse håller det också - Jack är ju inte den som spottar i mattallriken precis. Äter allt han ser och kommer åt.
Matte hittade för någon dag sedan vikttabellen för Leo när han skulle banta. På två veckor gick han ner 7 kg! Sen gick han ner ca 1,5 kg i veckan till han gick ner 13 kg. Inte illa! Jack skulle kanske prova sådan mat som Leo fick då - ett sorts torrfoder för diet. Jag vet att de har provat ett sådant foder på Jack innan och det funkade inte - han snodde ju vår mat också!
Vi får se vad för lösning människorna här i huset kan komma på till honom.

Jag och Leo busar mer och mer. Han och jag har så kul tillsammans. Han är så rolig när han skäller och skrapar med ena tassen i marken och viftar på svansen. En buse precis som jag!

Nu ska jag ta och vila lite. Man måste ju samla energi inför torsdagens simning.
Love,
Eder Malte