lördag, augusti 18, 2012

Dog Rescue-vandring och viktökning

Hej hej - Malte här!

Idag har jag och matte gått på vandring i stan. Det gällde speciellt herrelösa hundar i Rumänien, men naturligtvis även i Sverige och andra länder.
Träffade många nya kompisar på vandringen, men hade knappt tid att hälsa då vi skulle gå, gå och gå.
Jag var ordentligt trött efteråt, men jag ställer upp för mina hundkompis överallt i världen.
Vandringen skedde över hela Sverige så inte bara här i min stad. Vi samlade in 850kr.

Bruno, det lille äcklet, vägdes idag fick jag höra. Han vägde 9 kg då han kom till oss och det var för en vecka sen. Idag vägde han 10,4 kg. Tjockis!!
;-)
Nä, skämtade bara. Han blir säkert lika stor och fin som jag. Nu har jag accepterat honom lite mer och vi kan faktiskt busa tillsammans. Men han har äckliga små tänder i munnen som han gärna använder till att bita mig i svansen. Aj!!!

Nu ska jag sova en stund. Blev såå sleten av att gå i stan och visa min ståtlighet..hihi.

Love,
Eder Malte


torsdag, augusti 16, 2012

Mitt största hyss - än så länge...

Hej - Bruno här!

Nu ska Ni få höra om mitt största hyss - hitintills...

Jag och mina kompisar Leo, Jack och Bruno har fått vara ensamma lite på eftermiddagarna.
Jag blir instängd i hallen - min matte och husse stänger till med kompostgaller mellan hallen och köket. Matte har berättat att så gjorde de även med Malte.
I början var det okej. Jag har varit väldigt duktig och legat snällt där tills min matte kommit hem. Men nu när jag snart är 9 veckor och blivit större vill jag hellre ligga tillsammans med de andra stora.
Inatt protesterade jag över att jag skulle sova i rummet där uppe själv med min matte utan mina kompisar. Men tillsist fick jag ge med mig och jag somnade, men sur var jag.
 
Idag när husse körde till sitt jobb tyckte jag det var trist att sitta där själv i hallen. Jag ville hellre vara tillsammans med de stora ju - fattar de inte det. Så här är mattes berättelse över vad jag hittade på idag;

"Kom hem, öppnar dörren - ingen Bruno i hallen. Kompostgallren står exakt som de ska mellan hall o kök. Jag rusar över gallret t köket. Blir då uppmött av 4 hundar!
HUR Bruno kommit över är en gåta då inget är flyttat! F...
lugit över kanske?! Han har ätit upp all mat i skålen i hallen o sen tydligen klättrat över gallret! Jäkla skitnisse! Ta o lov inte rört el förstört nåt. Bara velat vara med de stora...
Spytt upp sin mat på två mattor i tv-rummet också. Och ätit upp det igen med eller utan hjälp av de andra..."
 
Så NU borde min matte och husse fatta VAR jag vill vara när de inte är hemma.
Jag kan väl inte visa det tydligare eller? Vad tycker Ni?
 
Trött var jag iallafall efter mitt upptåg, och tydligen de andra stora också, så alla vi fyra somnade nästan direkt när matte kom hem.
 
Men visst har jag varit busig? Ett riktigt bra hyss!
Jag har inte lovat min matte eller husse att jag inte hittar på fler hyss - imorgon ska vi vara ensamma igen en stund... Fortsättning följer....
 
Nospuss på Er,
Bruno