onsdag, november 24, 2010

Två kilo borta och ny matsedel för oss hundar...

Hallå hallå - Jack här!

Det var inte igår jag skrev här!
Jag har börjat att banta. Det var inte jag som bestämde det utan husse och matte, men den nya maten jag får är helt ok - jag äter det gärna - flera gånger om dagen - men jag får bara ett visst antal gram/dag.
Leo och Malte tycker också om den - fast de behöver inte käka den om de inte vill. Jag får ingenting annat än den maten - men visst suger det i magen när man luktar lussekatter i huset eller matte steker korv.
Jag tror att matte och husse smyger med godis till Leo och Malte - de tror att jag inte ser det - men jag luktar faktiskt det! Nån liten liten pyttebit får jag nån gång men det är inte mycket - snåljåpar!
Idag har jag och Leo simmat och det var dags att väga sig för första gången sen jag började äta dietmat. Jag har gått ner 2 kilo! Inte dåligt - jag går sakta men säkert neråt....precis som man skall.
Min seborré har börjat gå väck sedan jag fick antibiotika, men inte riktigt helt så nu blir det nog en starkare dos i 21 dagar till. Jäkla skit! Jag vet precis hur Leo känner sig när han har det - kliar ju!

Leo haltar inte mer.
Han fick en kur med smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter och nu är han ok igen. Skönt!
Vi har busat i snön idag. Vi älskar snö allihopa - inte husse och matte - men vi hundar.

Malte är en riktig busfis. Han kan göra mig galen!
Han ska bara jäklas och sno mina grejor. Men ibland är han faktiskt rätt kul att busa med.
Malte har också fått ny mat. Ett torrfoder som matte alltid tyckt verkar sunt för hälsan.
Det har inga konserveringsmedel, låg sockerhalt eller annat skit - utan har höga Omega-halter, glucosamin, grönsaker och färskt kött och stora stora bitar. Han älskar det! Fodret heter James Wellbeloved - dyrt - men vad gör inte husse och matte för oss hundar...
Det luktar gott kan jag intyga för oss hundar - det är med kalkon! Istället för majs och vete som inte är så bra så innehåller det havre, tång, sockerbeta och linfrö bland annat. Låter kanske inte så gott - men jag lyckades sno en bit innan - jag garanterar att det smälte i min mun.
Matte tror att om han äter det så ska han bli en hälsohund med stålskelett och god och lång hälsa. Tex hoppas hon att han slipper min och Leos problem med seborrén. Bara han inte växer mer så är jag tacksam - han välter ju mig hur lätt som helst!

Nej, nu ska jag ut och göra snöänglar...
Tjingeling så länge!
Eder Jack