lördag, maj 16, 2009

Det här är Malte!






Tjena, Leo här!
Så här ser vår Malte ut - 4.5 vecka!
Visst är han underbart söt? Tyvärr fick jag inte vara med och hälsa på honom, men jag kunde nästan lukta honom sen för matte och husses kläder luktade honom.
De berättade att det var svårt att välja mellan honom och en till. De var så olika, men ändå härliga på sitt speciella sätt. Men det blev denhär krabaten!
Jag längtar tills jag får lukta på honom ordentligt!
Idag har jag varit på hundutställning. Nej, jag visade inte upp mig i en ring, men jag var och tittade och Ni kan tro att där var många vackra brudar.
Jag är helt slut i knoppen nu, orkar knappt resa mig, men jag ville ändå skriva detta och visa upp Malte.
Matte och husse köpte en mat- och vattenskål till Malte. Den var fin tyckte jag. Jag provade den, men där var ingenting i skålarna - typiskt! När vi kom hem provade även Jack dem, men han blev lika sur som jag när de var tomma.
Nåväl, det har varit en mycket trevlig dag och jag skall bara slappa hela kvällen nu.
Jag hoppas att jag snart får träffa de där brudarna igen, för jag kommer att drömma om dem ett tag framöver nu.
Slick i örat på Er,
Eder Leo










torsdag, maj 14, 2009

Där fick Du!

God kväll, Leo här!

Snart är det helg, och det sägs att jag kommer att träffa en massa hundar då! :=) Och så säger matte att Jack skall vara hemma hos mormor och morfar när vi är iväg. Skönt att slippa honom en liten stund - då får jag alla snygga brudar för mig själv.

I onsdags var det dags för vaccination. Läste att Jack tyckte att jag kunde få hans spruta också, men så blev det inte. Istället fick han spruta och jag slapp! Ha,ha. Så går det när man tror att man är nåt - lillfisen!
Efter att lillfisen fått sin lilla spruta var det dags för mig att simma. Jag simmade så in i kanon - vet inte riktigt vad det var med mig, men jag tror jag var så glad för att jag slapp spruta men inte Jack. :=)
Jag har inte simmat så ivrigt på länge sa husse och massor med beröm fick jag. Jag försökte skvätta ner matte också, men jag lyckades inte.
När vi kom hem hörde jag matte och husse säga att Jack också skall börja simma. Åh nej! Då lär det inte finnas nåt vatten över till mig sen! Han är ju en riktigt plaskare i vatten! Bara han skall simma samtidigt med mig för det står jag INTE ut med! Han kommer att skämma ut mig!
Jag tror inte att Jack vet om det ännu, och jag tänker inte säga nåt till honom. Det får bli en kul överraskning för honom. Då skall han få jobba! Ha,ha.

Ikväll välte Jack ner en glasburk med stenar i och den gick i tusen bitar. Små och stora glasskärvor över hela tv-rummet, så matte hon fick ta fram dammsugaren och dammsuga hela tv-rummet. Det är så typiskt Jack!

Idag var husse inne i stan och köpte en påse valpfoder. Jag tänkte att NU har han blivit helt förvirrad! Har han fått för sig att jag och Jack är valpar eller ??!!
Men sen hörde jag namnet Malte och då förstod jag att det är den nya familjemedlemmen som matte och husse pratar om ibland som skall få det. Undrar när Malte kommer och hälsar på - jag vill se vad han är för någon! De säger att han är hos Malva och Izla - och dit vill jag gärna komma och hälsa på - de är två rediga högpoängare! Jag hade så trevligt sist jag var där - och Jack brukar också ha kul där och busa med Izla. Hmm.. Hoppas Malte är lika trevlig.

Nu är det kväll och jag har jagat Jack i nästan två timmar - ute och inne. Han är hal som en ål!
Så jag är lite sliten nu om man säger så.
Husse har fått tillbaka sin bil nu, så nu kan jag inte pussa Jack. Synd! Jag tycker det är såå mysigt.

Sov gott,
Eder Leo

tisdag, maj 12, 2009

Vad är det som händer??

Tjenis, Jack här!

Det var några dagar sen jag skrev, men bättre sent än aldrig. Har haft lite grejor att utföra om man säger så.

Jag undrar vad som e på gång! Matte tjabbar om nåt som skall hända imorgon. Hon säger att jag skall vara snäll och inte morra mot tanten som skall ge mig nåt. Schysst - jag skall få nåt! Men matte säger att det hon skall ge kan göra ont! :=( Vad kan det vara??!! Jag hatar när nån pillar på mig och jag inte vet vad det är. Matte säger vaccination - hmmm.. vad kan det betyda? Hon säger att man skall få det varje år, men jag minns inte, fast hon säger att jag fick det då också. Hon säger att Leo också skall få vaccination imorgon, he,he, han kan gärna få min också.
Både matte och husse skall med iallafall - Leo skall visst plumsa imorgon också på samma ställe.
Suck, då får jag vänta i bilen - sååå tråkigt.

Sen snackar matte nåt om på lördag. Jag fattar ingenting, men det återstår och se vad som händer då.

Annars har det varit lugnt tycker jag. Leo snackade nåt om att vår bil skulle komma i helgen, men han ljög för mig. Den har inte kommit! Är så trångt ibland i den bilen vi har nu, och Leo flyttar ju sig inte heller! Jag försöker trycka ut honom så gott det går, men det hjälper inte. Han kunde väl ha suttit i baksätet istället så jag får ha hela "bakluckan" för mig själv! Och ibland så får han för sig att pussa mig och jag har ju ingenstans att ta vägen! Då pussar han mig på munnen eller i örat eller på hela huvudet. Stor och slafsig tunga har han ju, så jag blir ju helt genomsur. Och någon handduk har man ju inte till hands just då - typiskt! Fast ibland ger jag igen och pussar tillbaka, men det är inte han så speciellt förtjust i. Då vänder han bort huvudet. Så där ser han att det inte är så roligt att bli slafsad!
Men husse sa att imorgon SKA han hämta bilen - äntligen frihet igen! :=)

Matte nämnde för mig härom veckan nåt om kurs. Jag slog dövörat till! KURS??!! JAG!!?? Vad skall det vara bra för??
Hon säger att vi skall gå på kurs i sommar. Jag och matte på aktiveringskurs och jag och husse på lydnad med klicker. Klicker?! Har Ni hört så fånigt det låter! Ge mig GODIS så gör jag vad Ni säger till mig - hela tiden jag lovar. Behövs ingen kurs för mig! Leo kan väl gå istället! Han behöver lite vett tycker jag.
Matte säger att det blir 2 veckors intensiv kursträning med andra hundar. Kanske skall jag gå ändå - jag hittar kanske en snygg brud där. :=) Iallafall säger hon att jag kan inte vägra att följa med så det är väl bara att hänga på. I juni sa hon att det började. Långt dit - får väl ladda batterierna tills dess. He,he.

Nu skall jag ta kvällsbuset med Leo - tycker han har latat sig tillräckligt nu.
Eder Jack