fredag, september 25, 2009

En ny flockmedlem

Hej - Malte här!

Idag fick jag hälsa på en ny flockmedlem. Han heter Jonas och är mattes storebror. Han var jätte trevlig och tyckte om att kela med mig. Jag accepterade honom direkt.
Det gjorde inte Jack - han skällde på honom först, men sen blev han hur kelig som helst när han upptäckte att Jonas ville kela med honom.
Leo däremot fick fnatt! Han hoppade och skuttade på Jonas och skulle pussa på honom. Han blev så glad när han såg honom. De verkar ha träffast en hel del innan.

Som minne på denna korta visit av Jonas (som bor ca 25 mil härifrån) togs ett kort på mig och honom. Visst blev det bra? Fast Jonas kunde hållt in magen lite och kanske haft en annan färg på tofflorna... ;=)

Love,
Eder Malte

onsdag, september 23, 2009

Simborgarmärket




Hej - Malte här!
Här skall Ni få se störtsköna bilder på mig när jag tar mina första simtag i en stor stor balja fulla med vatten. Fast bilderna är bakvända - dvs sista bilden blev första här på bloggen. VAD GÖR DU MATTE?!
Bild 1 Så här trött var jag efter simningen - visst ser det mysigt ut. Jag sover riktigt hårt och snarkar!
Bild 2 Torkning efter simmet och duschen
Bild 3 Duscha väck lite klor
Bild 4-7 Simma, simma och simma. Jätte kul!
Bild 8 Här står jag på rampen och tittar över jätte baljan. Skall jag våga hoppa i??!!
Bild 9 Här sätts en konstig gul "tröja" på mig - en s k flytväst heter det visst.
Jag var jätte duktig! Till och med Dick som hjälper både Leo och Jack berömde mig - jag började simma direkt - inget plask eller nåt sådant. Jag simmade och vände i min egen takt. Jag ville inte gå upp ur bassängen sen när de sa att jag skulle göra det.
Jag simmade inte så länge eftersom detta var första gången - men det tog kraft av mig ändå. Som Ni ser på den första bilden var jag helt slut när jag kom hem så jag la mig i soffan och somnade direkt. Matte säger att jag snarkade! Och??!! Hon för ju också oväsen om nätterna ibland!
Jag hoppas jag får göra detta flera gånger.
Jag vägde mig idag också - 32.6 kg stannade vågen på. Och jag har inte växt färdigt än!! ;=)
Jag tappar både tänder och valppälsen nu - så nu ser jag ut som en rugguggla. Ha,ha.
Love,
Eder Malte







































tisdag, september 22, 2009

Imorgon blir det jobbigt eller roligt...

Hej - Malte här!

Imorgon ska Leo och Jack simma - och jag!
Jag skall prova och se om jag tycker det är kul. Jag behöver träna och bygga upp musklerna i mina vingliga och spinkiga ben eftersom dem växer fortare än nåt annat på min kropp. Det lär bli jobbigt eller roligt eller både och.

Annars är det full fart som vanligt. Matte har varit sjuk nu i ett par dagar och husse börjar låta likadan. De har så konstiga röster nu och ger ifrån sig ljud från näsan och munnen. De stör mig ibland när jag sover så gott.

I veckan har jag fått mer kontakt med Leo. Han verkar tycka om mig mer och mer. Vi har busat själva ett par gånger och jag blir så glad då. Jag försöker ibland få igång honom genom att små hoppa på honom eller pussa honom på nosen. Ibland skäller han och ibland blir det fart på honom. He,he.

Här kvällen hade jag bus för mig i trädgården. Jag hittade en stor stor groda i trädgården - hård var den och lite tung (porslin). Den bara stod på marken och glodde på mig - det tyckte jag inte om - så jag tog den i munnen och flyttade på den. När matte sen kom ut i trädgården stod grodan mitt i trädgården. Hon undrar hur f-n jag orkat flytta den? Det kan hon fundera på!

Jag hittar verkligen på olika hyss varje dag - många i smyg.
Jag har också funnit bekvämheten med att sova i sofforna. Det är hel gott!
Så nu tar jag mig friheten att ta tvåmannasoffan så fort den är ledig.

Nu skall jag vila inför simturen imorgon,

Love,
Eder Malte