torsdag, mars 24, 2011

Snart dags för vaccinationsprutan...

Idag är tid bokad för Maltes vaccinationsspruta - i samband med Leos återbesök efter andra allergisprutan.
Glöm inte att boka - får vår älsklingar fyller ju snart 2 år!!!
Den 15 april blir det PARTY!

/Matte

Maltes bekymmer

Hej hej - Malte här!

Jag har bekymmer - över damer (tror mattte)...
Jag har tappat matlusten på över 1 vecka och jag gillar att pussa Jack i öronen och att sova. Jag är lite gnällig också emellanåt. Det är inte så att jag inte äter NÅGOT, men torrfoder är jag inte så sugen på men godis och allt annat går ner. Sådant får jag ju inte missa att tugga i mig!

Matte är lite bekymrad över mig. Men jag kan inte riktigt förklara för henne varför jag är som jag är just nu. Jag kissar och bajjar som vanligt så några problem med magen har jag inte.

Det är lite jobbigt, även för Leo och Jack som tycker jag är lite konstig ibland. Speciellt Jack undrar varför jag pussar och slickar honom i örat. Husse säger att jag är gay. Grattis Malin - du har uppfött världens första gay-hund! Hihi...
Men det tror inte matte och inte jag heller faktiskt att jag är...men husse får tro det om han vill.

Nåja, jag blir väl på bättre humör snart får jag hoppas. Jäkla damer som ska dofta så gott på långt håll och på marken i skogen!
Matte har varit sjuk hela veckan nu - det är också tråkigt för hon har inte orkat lattja med mig som hon brukar. Jag hoppas hon orkar lite i helgen iallafall.

Nu ska jag lägga mig och bara sucka...

Love,
Eder Malte

Hyposensibiliserings-terapi mot allergi

Nu har Leo fått sin första allergispruta.
Han fick ingen reaktion, som hunden eller katten kan få efter ca 30 min.
Cirka 10% av patienterna upplever en ökad kläda 1-2 dagar efter injektion, men den är ofarlig. Ev kan en anafylistisk chock bli en tänkbar biverkan, dock är den extremt sällsynt. Denna kommer inom en halv timme och hunden/katten få svårt att andas. Andra symptomer på denna biverkan är att hunden eller katten svullnar i ansiktet. Chock kommer oftast efter första sprutan iså fall. Tack GUD, att inget sådant har visats på Leo!
Leo skall fortsätta med kortisontabletterna varannan dag, ett kompliment till att allergin ska dämpas tillsammans med vaccinet.
Leo skall ta dessa sprutor först ett antal gånger var 14 dagar - dessa skall vi ge själva - sen blir det 28 dagar.
Behandlingens verkan syftar tillo att "lära" immunförsvaret att inte reagera så våldsamt på allergenet (för den allergisk emot). Ca 70% av patienterna blir helt bra.

Detta har gått på ca 8000-10000 kr allt som allt. Från första blodtestet till nu vaccinet. Försäkringsbolaget har betalat det mesta, det enda vi har betalat är en självrisk på 2500kr. Observera att antibiotikan och kortisonet inte går med i dessa kostnader.
Vi är ändå tacksamma för att det inte blivit nåt strul med försäkringsbolaget. Vi har ju Leos operation på korsband som gick på över 22000 kr för 5 år sen och det betalade de också utan några krussiduller.

Leo har visat sitt eget jag idag och ätit, sovit och bajjat som vanligt.
I maj fyller han 9 år!

Älskar Dig Leo forever,
MATTE