torsdag, januari 28, 2010

Brottningsmatch(er) och snö i mängder

Hej - Malte här!

Jippi vad snö det har kommit. Jag är överlycklig! Det är så härligt att ligga i snön och sticka nosen i det vita och fnysa lite. Att äta det är också helt ok.
Jag är gärna ute länge på dagarna och studerar världen.

Ikväll har jag varit på kurs. Just nu är jag helt färdig - och det är matte också.
Vi tränade inkallning, vilket jag är duktig på, MEN det jag har jobbigt med och kan inte kontrollera riktigt är mitt hoppande. Jag hoppar gärna på matte när det är tråkigt eller hon inte ser att jag söker kontakt. Det är inte en eller två gånger utan många tills jag får uppmärksamheten. Jag springer gärna fram hejdlöst och vill hälsa/busa på de andra hundarna också, vilket jag inte heller får - men det är svårt att låta bli!

Ikväll hoppade jag hejdlöst på matte typ 15-20 ggr och fast hon röt NEJ åt mig lyssnade jag inte.
Det hjälpte inte att hon drog ner mig med kopplet eller tog tag i nacken på mig.
Tillsist hamnade vi i brottningsmatcher - två stycken - med några minuters mellanrum. Matte la sig över mig, men jag försökte slingra mig ur hennes grepp och tillsist lyckades jag - båda gångerna. Enl Roger (hundtränare) biter inte detta på mig heller, så han gav matte nya knep som matte får testa på mig när jag ballar ur - hemma eller var som.
Roger gjorde knepet på mig och då blev jag så chockad och snopen att jag gick bak matte och sökte skydd.. Det var inte skönt alls!
Nu skall bara matte lyckas - fast jag inte vill det.

NU ska jag sova - jag är helt slut!

Love,
Eder Malte