fredag, januari 28, 2011

Vila i frid Tinto!


Älskade fina Tinto är nu i hundhimlen och bekantar sig med vår schäfer Nixon.
Du lovade din matte att hälsa från oss till honom.
Din matte kommer att sakna Dig oerhört - tack för ALLA
fina minnen Du givit henne.

Våra tårar räcker inte till just nu...

torsdag, januari 27, 2011

Dagen efter....

Hej hej - Malte här igen!

Imorse var jag pigg igen. Jisses vad jag har sovit! Så imorse när matte kom ner kl 6.30 så var jag hur pigg som helst. Leo däremot var inte så pigg däremot men han orkade hoppa upp och lägga sig i soffan och det är ett positivt tecken.
Jag känner mig som ny igen - jag är ju nyfriserad!

Ikväll har Leo också visat sig pigg. Han och jag har busat både inom- som utomhus. Han skäller mig rätt i örat den fjanten - det känns kan jag säga i mitt huvud.
Men kul är det - kan inte låta bli att trissa Leo lite också.

Matte har idag sökt lite mer information om sköldkörtelsrubbningar - för det är det veterinären tror att det är. Hon har hittat en massa information, men samtidigt en massa andra informationer om t ex "första hjälpen", olika parasiter och behandlingar, allergier och behandlingar osv. Hon har nu ikväll satt in en massa papper i en ny pärm som kan vara bra för både henne och oss att ha till hands. Det är rapporter som veterinärer skrivit. De skickar ut 4 nr/år om olika veterinära saker/behandlingar  - handlar både om hund och katt. Man kan få det via mail och skriva ut tidningen - super!

Nu skall jag sätta igång Jack lite..nu har det varit tyst i en timma, så nu är det dags att sätta lite fart igen.
Love,
Eder Malte

Ps. Skriver så fort matte/husse fått provsvar från Leo eller om mig.  Ds

onsdag, januari 26, 2011

"Dagen D" - röntgen och blodprover

Hej, hej - Malte här!

Då är jag, Leo och Jack hemma igen efter att ha tillbringat nästan hela förmiddagen hos veterinären.
Jag tyckte det var spännande att gå in dit - jag har bara varit där en gång innan och då var jag ju valp, så jag minns inte så mycket av det besöket. Leo gick ju också med, så så farligt kan det inte vara tänkte jag. Men Leo försvann snabbt ifrån mig - då blev jag lite oroligt. Jag blev ensam kvar i väntrummet med matte. Då började jag lukta lite här och där. Märklig dofter där inne!
Matte satte sig i soffan i väntrummet, efter ett tag ville jag också sitta där, så jag satte upp framtassarna i soffan, men då fick jag tillsägelse av matte att gå ner. Där fick jag inte vara! Vad då? Gör jag ju hemma. Personalen bara skrattade. Efter ca 5 min så fick jag också gå in där Leo hade gått - men vi fick varsitt rum. Sen hälsade jag på en av personalen som kom in i det rum jag var i - jag ville gärna pussa henne, men det fick jag inte. Sen lyssnade hon på mitt hjärta - det slog utmärkt. Sen gav hon mig ett stick i baken - fast det kände jag inte - efter det gick hon ut ur rummet och jag och matte fick stanna kvar. Jag kunde kika ut i korridoren genom ett fönster som var från golv till tak. Mycket intressant och spännande att spana ut. Men efter ett tag började jag känna mig trött, men jag gav mig inte jag skulle stå upp ändå. Tillsist vet jag inte riktigt vad som hände men jag trillade tydligen ihop på Malte säger hon, och sen sov jag.

I rummet bredvid fick Leo samma dos som mig. Sen klippte de klorna på honom och tog blodprov på honom. Dessa prover är för allergi, sköldkörteln och nåt till som jag inte minns exakt nu. Provresultaten ska han få om 2-4 dgr. Hoppas nu att det inte är nåt allvarligt.

Jag fick ligga på röntgen ganska länge då det kom in ett akut fall där akut kejsarsnitt måste göras på en liten hund. Medan jag sov och matte och husse fick vänta så passade matte på att klippa mig eller rättare sagt raka mig! Oförskämt! Hon rakade mig under, på och mellan tassarna, under öronlapparna och kinderna och lite på på frambenen. Hon vill tydligen att jag ska höra bättre - eller vad var det frågan om?

Nu orkar jag inte skriva mer. Jag känner mig rätt groggy ännu.
Resultatet lär väl ploppa upp om ca 1,5 vecka med Posten för min del.

Hör av senare och rapporterar om Leo och hur jag mår...
Love,
Eder Malte

måndag, januari 24, 2011

Vi tänker på Dig Jennie!

For many years he has been my best friend


now time has come for me to send

My beloved Tinto to doggie heaven

even though he has just turned seven



...My eyes are teary

my heart is weary

But deep inside I know it´s the right thing to do

♥ Tinto I hope you know how much I love you ♥



I will have you in my life for three more days

and I will show you love in so many ways ♥
 
skriven av Tintos matte Jennie