torsdag, december 31, 2009

Lite nyårsbilder - Gott nytt hund(h)år!!

Malte Mullvad ;=)
Jack

Leo
Leo igen..
Helt underbar bild..
Jack spanar..
Malte spanar - Leo står nedanför
Sökträning - kasta Frolic i trädgården - varsågod och sök..
Lukta,lukta,lukta..var är Frolicen??
Malte Mullvad igen i närbild
Åhh vad jag tycker om att vara utomhus
Malte (inte bra att ta kort mot fönster, blev lite konstigt..)
De två hulliganerna - Jack och Malte













































































onsdag, december 30, 2009

...och GOTT NYTT ÅR ALLA MINA HUNDKOMPISAR OCH SYSKON!

Hej - Malte här!

Det är sen kväll och jag är rätt så trött nu, men tänkte passa på att önska alla mina hundkompisar och syskon ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!!
Leo och Jack mumlar här i bakgrunden om att jag ska skriva att de önskar också det till Er alla.. de muttrar lite..är nog en aning sura för att det alltid är jag som hinner först fram till stora "mackapären".

Som vanligt njuter jag av mitt hundliv varje dag, gör allt för att jävlas med Jack från morgontimmarna tills det är sovdags, trotsar mig inför matte och husse så de får spel och älskar att ligga ute i snön i minusgrader och bara njuta av livet på landet...

Nyårsafton skall jag för första gången uppleva imorgon, och vi får väl se hur det går. Nu bor vi ju ute på landet så det brukar inte smälla så väldigt mycket, men det kan ju vara obehagligt ändå..kanske. Matte och husse är tydligen alltid hemma denna kväll, så det är skönt att ha dem som back up ifall jag skulle tycka det är obehagligt.

Jag glömde ju skriva förra gången att innan jul - den 19 december för att vara exakt - så förlovade sig matte och husse. Jo, det är sant! Vad det menas med det vet jag inte riktigt, men alla verkade glada över detta och de fick blommor och en massa kramar från alla möjliga. Jag hörde att de hållt ihop i 11,5 år nu, så det var på tiden...Jag kanske också skall förlova mig så får jag också presenter och blommor som jag kan kissa på..jag har ju några "donnor" som jag har ett gott öga till..Nja förresten, jag får nog först ta reda på vad förlovning betyder...vill ju inte göra nåt dumt menar jag..

På måndag skall jag träffa Elsa och kanske min mamma och min halvsyster också.
Jag ser så framemot att få leka med mina blodsband och det gör nog Jack också för då får han kanske lite lugn och ro resterande av dagen sedan. Haha..

Matte har förresten givit mig ett nytt namn - nu heter jag INTE Malte Mus längre utan Malte Mullvad - pga att jag älskar att gräva hål både inomhus och utomhus som Ni vet... ;=)
Jag har nu lyckats göra något på nästan alla väggar på bottenvåningen samt bitit sönder en helt ny DVD-box med 6 DVD-skivor i som jag lyckades ta från ett bord och så älskar jag att springa ut med alla husses och mattes strumpor till trädgården. Idag såg jag matte plocka in 2 stycken stelfrusna och helt tillknycklade strumpor ifrån trädgården. Oups..

Nu är det definitvit läggdags, skall ju vara uppe länge imorgon.
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!

söndag, december 27, 2009

GOD JUL...(nån dag försent..)

Hej - Malte här!

Hemma hos oss har vi firat nåt som hette julafton häromdagen. Brukar Ni också fira det??
Det var iallafall jätte roligt - jag fick prinskorv och köttbullar och sen fick Leo, Jack och jag varsin julklapp också. Det var såååå spännande!!!!!
Det var inte bara matte och husse som firade - det var mormor och morfar också samt mattes storebror Jonas. Han var rolig att busa med och han var så snäll... Jag försökte fjäska för honom jätte mycket och jag tror jag lyckats "få honom på kroken" till nästa gång vi träffas. Jag hoppas det!!

Efter allt firande har det inte hänt så mycket - husse har jobbat nu 4 dagar i sträck.

Imorse kunde jag inte låta bli längre...
Jag var tvungen att riva och gnaga lite på väggen i tv-rummet. Jag lyckades riva väck lite tapet på några ställen innan husse kom på mig. Då fick jag mig en "åthutning" - inte så att jag skrek - men han tog tag i mig.
Sen gick husse och la sig i soffan..
När han nästan hade somnat var jag tvungen att ta lite "gnag" vid trappan som leder till övervåningen.. Då fick jag en "åthutning" till...

Jag hörde att matte sa att det hjälper inte att ta mig i nackskinnet för jag har så mycket "lull" vilket betyder päls, så jag känner inte att det skall göra lite ont.
Haha..na-na-na-na-na-na-na...Otur matte och husse!

Om några dagar säger matte att det skall smälla ute.
Får se om jag tycker om det eller inte...

Love,
Eder Malte