fredag, juli 10, 2009

En sommarkväll med mina syskon Elsa och Bolt


Hej - Malte här!
I torsdags kväll träffade jag mina syskon Elsa och Bolt.
Vi hade hur skoj som helst!
Matte tog foton hela tiden - men hon blev lite irriterad för vi var ju aldrig stilla. Ha,ha.
Den "väldiga" närbilden är på Bolt. Han ville kolla vad min matte hade i händerna.
När vi skulle ta ett syskonfoton satt vi alla så bra i typ 3 sekunder och precis när min matte tryckte på knappen på kameran slängde sig Elsa på mig och ville busa. Kul tyckte jag!
Roligt hade vi som sagt var och jag hoppas att vi snart ses igen.
Bolt och jag gav varandra riktiga busbett på varandra - och när han och jag busade stod Elsa och skällde bredvid. Men när vi vände oss om och tittade på henne och hon insåg att vi skulle gå till "attack" på henne stack hon som en kanonkula under hennes matte och husses bil, där vi inte kunde nå henne för vi är något större än henne. Hi,hi. Då blev hon inte så kaxig längre! Men en riktig kelgris är hon och söt tycker jag och matte.
Bolt hade växt väldigt på höjden och var längre än mig. Bolt vägde 15 kg nu - jag skall väga mig på tisdag när Jack och Leo skall simma. Matte säger att jag är tung nu - vad då?! Vänta bara tills jag blir fullvuxen - då blir jag TUNG!
Love,
Eder Malte


























































































torsdag, juli 09, 2009

Otrevlig morgonhälsning och valpkurs

Hej - Malte här!

I tisdags vaknade jag klockan 600 och var som vanligt på strålande humör.
Jag kom ner till bottenvåningen och tänkte säga god morgon till Jack som låg i tv-rummet. Jag tassade emot honom - han låg med rumpan mot mig - så jag passade på att lukta på honom där - och helt plötsligt hördes det ett ljud, typ "Tssss" rakt i näsan på mig. Jag undrade vart det ljudet kom ifrån, lyfte på huvudet och kollade runt. Då kände jag DOFTEN!! ÖRK! Jag gick undan från Jack och gick och skakade på huvudet och fnös. Matte skrattade så hon fick tårar i ögonen. Jack fes rakt i ansiktet på mig!!! Så ohyfsad morgonhälsning! Jag blev ju helt yr i huvudet.

På kvällen var jag på valpkurs. Åhh, vad jag tycker det är roligt.
Denna gång fick vi prova "Fyrklövern" dvs boll, kamp, social träning och lek. Sen tränade vi inkallning. Jag var jätte duktig - jag sprang till matte utan problem. Sedan fick matte och jag gå förbi alla hundarna utan att hälsa på dem - det var jobbigt! Vi gjorde också lite andra små övningar. Jag var sååå trött efter kursen - jag börjar bli trött efter en timme. När tränaren sa att vi hundar skulle sitta bredvid vår matte eller husse - ville jag ligga ner på rygg med benen i vädret och bara njuta av livet. Tränaren sa "Malte, det är inte dags för att sola nu" - men vem bryr sig - inte jag iallafall - men matte gjorde....
Nästa gång skall matte ta med matskål och nåt gott.. Undra vad vi skall göra då??! Jag blir hungrig bara jag tänker på det.

Ikväll skall jag träffa Elsa igen, men också min bror Bolt. Bolt och jag har inte träffats sedan vi var 8 veckor och nu är vi ju 12 veckor. Undra hur stor han är nu?
Jag lovar att matte kommer att sätta in massor med bilder senare ikväll eller imorgon.

Nu skall jag ta en förmiddagslur - jag har varit uppe sen 0500 idag... Matte var så glad...
Love,
Eder Malte