torsdag, mars 04, 2010

Djupfryst mus och hundkurs

Hej - Malte här!

Ikväll har jag varit på kurs igen - det var näst sista gången.
Idag skulle vi spåra.
Jag har ju testat spår innan, men denna gång visade inte matte tecknet med handen så jag förstod inte riktigt först.
Men tillsist fattade jag vad jag skulle göra och fann målet - burken med godis!
Jag blev så sur för att jag fick spåra en gång bara - så jag vägrade hoppa in bilen. Matte lyckades tillsist få in mig i bilen med extra mkt godis. ; )

Idag har jag även smakat på djupfryst mus.
Jag hittade en mus vid stengärdet och tyckte den såg rolig ut så jag började leka lite med den. Kasta upp den i luften, bita lite i den djupfrysta svansen och riva med tassen på den.
Tyvärr, anser jag, såg husse vad jag höll på med. Han såg först inte vad jag hade i munnen, men när han upptäckte vad jag hade så försökte han med byteshandel, men jag brydde mig inte det minsta. Men tillsist efter lite jagande i trädgården (husse har ju ryggskott, så jag visste att han var lite extra långsam nu) så gick jag med på byteshandeln. Det var kul så länge det varade!
Senare i eftermiddag och kväll har jag strukit runt längs stengärdet för att finna en ny djupfryst mus att leka med - varför inte levande - det hade varit ännu roligare!

Meningen har varit att jag och min syster Elsa skulle påbörja samma kurs inom nån vecka. Men eftersom vi inte kan samma dag, så blir det ingen kurs tillsammans. : (
Matte och jag har nu bestämmt att jag skall fortsätta hos Roger, men det blir inte förrän i slutet av maj, för att den som börjar om en vecka är redan fullsatt.
Vi får lite extra träningstid nu istället tills nästa kurs och så blir vädret lite varmare för ikväll var det allt lite ruggigt - iallafall tyckte matte det.

Nu skall jag lägga mig och drömma om möss...
Love,
Eder Malte Mullvad