fredag, februari 03, 2012

Försvunna hundar i Skåne



Från hemsidan www.hittadjur.se

Reportage om hundförsvinnande och hundtjuvar...

I eftermiddag samlades 7 st tappra hundsökare hos Ingemar och Hillewi för ett reportage i Kristianstadsbladet (kommer artikel imon lördag i tidningen!) som handlar om Zacks försvinnande samt om hundtjuvar som TYVÄRR härjar runt Hässleholms- och Kristianstads kommun.
B la vara tjej som utsattes i måndags lunch för försök till hundkidnappning av två män med oss. Vilken tur att de inte lyckades locka sig till dem! Jag fick träffa dem idag och de var väldigt härliga och fina hundar av bulldog-rasen.

Med denna artikel vill vi lyfta ett samhällsproblem som blivit mer och mer aktuellt - hundförsvinnande och hundtjuvar. Att folk bryr sig och ger tips fast man kanske inte gillar hundar/djur - men då finns ju VI - som älskar våra hundar och skulle göra allt för JUST VÅRA HUNDAR. Och att vi som länkats samman av Zacks försvinnande har fått en härlig gemenskap med ett stort gemensamt intresse - HUNDAR.

Jag hoppas att det blir en bra artikel...
Länken kommer upp här sen när artikeln skrivits och lagt ut på tidningens nät.
Tack Ingemar & Hillewi för att jag fick komma!

Ulrika

torsdag, februari 02, 2012

VARNING FÖR HUNDTJUVAR!!

VARNING HUNDTJUVAR Ballingslöv HÄSSLEHOLM 30/1 2012 kl 12:30
Skåne län, nära till både Småland, Halland och Blekinge.
En RÖD VOLVO KOMBI, (liknande en 850, men kan vara en annan modell.)
Noterat regnummer är B_L siffrorna okända.
2 män med utländskt utseende (arabiskt) i 30-årsåldern,
... Under tiden matte lägger in i pannan leker hundarna av rasen amerikansk bulldog i trädgården. Hon hör dom leka, men så kommer en bil och saktar in som hon tror är grannen. Men så hör hon någon smacka och locka på hundarna. Hon kastar sig ut och ropar på dom. När hon kommer fram ser hon en av männen i mörka kläder sitta i bilen, den andra har öppnat bagageluckan. Denne har mörka Jeans, Fristadsjacka, en mössa, och Kängor.När de får se Hundägaren, kastar sig den andre mannen in i bilen och de kör iväg med en rivstart.
Du som delar denna information, ta med alla uppgifter och att de är bekräftade av Bosses hundhjälp, som kontrollerat uppgifterna med Hundägaren, samt polisen i skåne samma dag.
(eftersom det ibland förekommer oklara uppgifter som florerar på nätet, då kan alla som har en notering om detta gå in här fylla på uppgifter och få detta bekräftat.

ZACK - FÖRSVUNNEN FR HÄSSLEHOLM - HJÄLP OSS FINNA HONOM!

Vill du vara delaktig och vara ett viktigt komplement för ägaren och sökgruppen redan nu till helgen? Vi behöver få in flera Zackvänner som tillsammans med Ingemar ska täcka upp ett större område med att lappa i närområdet där Zack försvann. Tack snälla på förhand!

2012-01-24 Som ni ser i loggen sker det saker hela tiden, håll Er uppdaterade om var ni bäst behövs, eller observationer av en liknande hund som Zack, aktuella kontaktuppgifter etc. Därför har vi ingen möjlighet att ha det absolut senaste längst upp här. Håll koll i loggen

Glädjande har SVT gjort ett reportage som kommer sändas i nyheterna på TV ikväll samt en artikel. Tack SVT för att ni är med och gör skillnad för Zack och hans familj. http://svt.se/2.33782/1.2685734/zack_engagerar_en_hel_byggd

2012-01-17 ORGANISERAT SÖK TILL HELGEN den 20-22 januari, se loggen!
2012-01-15 kl 20:00 Som ni ser i loggen sker det saker hela tiden, håll Er uppdaterade om var ni bäst behövs, eller observationer av en liknande hund som Zack, aktuella kontaktuppgifter etc. Därför har vi ingen möjlighet att ha det absolut senaste längst upp här. Håll koll i loggen. Tack till ALLA som hjälper Ingemar, hoppas att ni vet hur betydelsefulla ni är. Nu måste vi hitta Zack. Vi hoppas även att en artikel kommer ut i tidningen för att nå ut till allmänheten om hans försvinnande.

KARTA, http://g.co/maps/qpffk

KARTA RIDSTALLET, http://g.co/maps/dyy4j

TELEFONLISTA
Ägare, Ingemar Rolf Magnusson 0709569244
Karin Kvist 0767957791
Robert Lindelöf 0738000341
Carolina Sander 0709164018
Junita Horndrup 0739359309
Bo Horndrup 0739656500
Maria 0730-341097
Malin 0733-099911
Karin Hansen l0704740175

EFTERLYSNINGSLAPPAR
Om någon behöver efterlysningslappar så kommer jag att lägga lappar i vår brevlåda för avhämtning. Kör in till Garnisonen (gamla P2) när ni kommit över färisten tar ni av till vänster, skylt där det bl.a. står Overland. Lapparna ligger i den ljusa brevlådan. /Lotta

Om man vill skriva ut affischer: http://bit.ly/AEpL5o

Mindre affischer att dela ut: http://www.box.com/s/19tm73328xrkad1jmhib

--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-01-13 kl 12:50 Vi blir flera i Zacks evenemang, det är vi otroligt glada för. Det innebär att folk är uppmärksammade om Zacks försvinnande och kommer in med tips på lösspringande hundar samt kan hjälpa till att lappa och leta. Som många av er tyvärr märkt, rivs lappar ner, och tyvärr är det så oavsett län. Men då sätter vi upp nya igen.

Som ni har läst på evenemanget finns det en till hund försvunnen i området sedan den 5/1, svart labradorhane och 2 år. Vi kommer få mer info om honom av ägaren. Zacks ägare Ingemar står redan i kontakt med honom. Om vi nu ser möjligheterna i detta, med två försvunna hundar så kommer det bli flera som är ute och letar, flera ögon för båda två.

Som ni har läst kommer det in observationer av lösspringande hundar, vi vet inte om det är Zack eller den andra försvunna hunden. Men alla tips är värdefulla och vi agerar.

OBS Håll ER hela tiden uppdaterade om Zack och vad som planeras att göra omgående. Tack till ALLA som hjälper till, utan ER blir det svårt.

PS Du har kartor och efterlysningsaffischer om du scrollar lite längre ner DS
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-01-11 kl 19:00 VIKTIGT - Ägaren måste få hjälp med att sätta upp efterlysningslappar i närområdet där Zack försvann, vi måste få in observationer för att försöka lokalisera honom (även äldre observationer är mycket viktiga). Det finns ett inlägg i loggen där det finns en karta, kika på den och läs texten och om hur funderingarna går. Tre Zackletare har visat stor vilja att hjälpa till. Om ni visste hur betydelsefullt det är. Vi ska bara bestämma när, alla är välkomna att hjälpa till.

Polisstationer kontaktas kontinuerligt och även stationer i angränsande län, polisen har inget centralt register i dag så dom samkör inte mellan stationerna. Ägaren har på många sidor Online efterlyst Zack t.ex. Blocket och hittadjur.se

Många tidningar runt om i Sverige har skrivit artiklar om olika hundar som försvann vid Nyåret, de har inneburit att allmänheten fått veta det och då kommit in med observationer. De hundarna är hemma, nu vill även Zack hem till sin familj. Hoppas att tidningen Norra Skåne.se och Lokaltidningen Hässleholm vill skriva om Zacks försvinnande. Kontakt ska tas.
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-01-08 Affischer har satts upp i många områden, för er som behöver flera lappar och inte har möjlighet att skriva ut själv så finns det flera att hämta här: Kör in till Garnisonen (gamla P2) när ni kommit över färisten tar ni av till vänster, skylt där det bl.a. står Overland. Lapparna ligger i den ljusa brevlådan.

Ägaren Ingemar har lånat hem en tik ifrån Zacks uppfödare som ska hjälpa till med söket. I dag åker Ingemar och kollar en adress ifrån vilket det kom tre st samtal i natt där ingen sa någonting. Nu hoppas vi verkligen att ett tips kommer in på Zack under dagen, Ni gör ett toppenjobb alla ni som är ute.
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-01-06 Affischer sätts upp i området ikväll där observationer av en liknande hund som Zack har kommit in i Hässleholm. Tack!
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-01-06 kl 13:30 Nu verkar det som det kommit in observationer ett flertal tillfällen i ett begränsat område i Hässleholm av liknande hund som Zack. Nu måste ägaren ha hjälp på plats.

OBSERVATIONER av en liknande hund som Zack
2/1 Kyrkogården, Hässleholm (liknande hund som Zack springer)
2/1 Coop, ishallen, kyrkgården, Hässleholm (liknande hund som Zack springer)
4/1 Ishallen kl 09:00, Hässleholm (äldre par såg en liknande hund som Zack)
4/1 Sågs en "Zack-liknande" hund bunden vid järnvägsstationen.
SE KARTA, http://g.co/maps/qpffk
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-02-05 kl 19:30 Nu finns en efterlysningsaffischer att skriva ut - Nu måste vi sprida om Zacks försvinnande för att få in observationer så vi kan lokalisera honom! Klicka på länken och tryck på skrivarikonen, skriv gärna vilka områden du kommer lappa eller dela ut i brevlådor, affärer för att vi ska vara så mest effektiva vi bara kan. Tack ALLA för hjälpen!
--------------------------------------------------------------------------------------------
2012-02-05 kl 10:00 Mer info kommer snarast men under tiden. Det som är VIKTIGT är att dela evenemanget och bjuda in personer hit. Det är av stor vikt vid en hunds försvinnande att allmänheten får veta om försvinnandet då kan det börja komma in observationer och blir lättare att lokalisera huden.
--------------------------------------------------------------------------------------------
VIKTIG INFORMATION
Familjen flyttade från Perstorp till Stoby-Algustorp den 1 december, så Zack är inte hemma i trakten. Zack va ute på tomten med husse den 29/12 då han hoppade över staketet och försvann, han vände sig om en gång och sen försvann han. Ägarna förstår inte varför. De har haft honom sedan han var valp, han är 2 år. Hans svanstipp är vit och står rakt upp. Han är chippad och registrerad på jbv. Han är inte kastrerad.

De har anmält honom till polisen på telefon men matte ska åka ner till polisen idag den 5/1 och prata med dom själv, hon har även ring till dom flertalet gånger. De ska också kontakta Norra Skåne (vår dagstidning) i dag den 5/1. Fåraboda Hundpensionat (de tar hand om hittehundar i Hässleholm/Kristianstads polisdistrikt) är även kontaktade, dom lovade att höra av sig om Zack kom in dit.
--------------------------------------------------------------------------------------------
HÄRIFRÅN FÖRSVANN ZACK
http://kartor.eniro.se/m/9nnlp

HÄR BODDE ZACK FÖRUT
http://kartor.eniro.se/m/9nUYg
Grannarna på den gamla adressen informerade.
--------------------------------------------------------------------------------------------
KONTAKTUPPGIFTER - Har du sett Zack så ring till:
Matte Hillevi 0451-31231
Husse Ingemar 0709-569244
Polisen 114 114

Rune är hemma hos sin husse igen! = )

Labradoren Rune, som varit försvunnen utanför Vinslöv i 27 dagar är idag infångad och hemma i värmen igen.

Rune försvann i ett jaktpass lite utanför Vinslöv och har setts både i Hässleholm och i Vinslöv under hans försvinnande.
En kvinna, namn Ewa, fann Rune i sin lada för ett par dagar sen och imorse lyckades hon äntligen fånga in honom.

En härlig dag! Och ett härligt avslut!
NU är det Zack vi skall finna...läs nästa blogg inlägg.

söndag, januari 29, 2012

Min brorsa Bolt å jag

Idag har jag busat med min bror Bolt. Vi är från samma kull å är stora!  :-)
Det var så länge sen jag såg honom!

BOLT
MALTE, MALIN OCH BOLT