lördag, januari 08, 2011

"Nu kör vi! "säger Malte



Att sitta och vänta för länge (enligt Malte) i bilen är tråkigt, å det visar han iallafall här, och sätter sig i förarsättet. NU KÖR VI!

Äntligen träffades vi igen - min syster Elsa och jag!









Hej hej - Malte här!

Idag är jag lycklig! Jag har äntligen fått träffa min syster Elsa igen. Hon är så fin!
Så fort jag kom ut från bilen kände jag igen henne. Vi har inte setts på några månader - tror vi sågs senast i augusti - fast vi bor så nära varandra. Det är matte och husses fel!
Men IDAG träffades vi och som Ni ser på bilderna så hade vi kul i snön.

Love,
Eder Malte

fredag, januari 07, 2011

Onsdagens bad/sim och vägning med mera

Hej hej - Malte här!

I onsdags var jag, Leo och Jack och simmade på Smådjurshälsan i Vinslöv som vanligt.
Ni kan se videoklipp här nedan där Leo simmar, Leo ligger på en vibrationsplatta (nytt för hundar), Leo får stretching efter sin simning, Jack simmar och ett klipp när jag simmar. Ni lär se skillnader på vår simkunnighet och aktivitet, hihi.

Jack vägdes först - han har gått ner nästan 2 kilo till. Grattis Jack - bra gjort - fortsätt såhär så blir Du sommaren 2011 snyggaste badhund.  = )
Sen fick jag vägas - jag vägde 54 kg - så jag ligger på min vanlig nivå - Leos nivå.  = )

Idag har matte och husse köpt mer Megaderm - de är så gott att få på maten må Ni tro. Jag blir så blank i pälsen må Ni tro - de andra också, men inte som mig.
Imorgon skall jag förhoppningvis träffa min syster Elsa. Jippi! Inte en dag för tidigt! Matte lär ha kameran med, det brukar hon ha när vi träffas.

Matte har berättat för mig att jag skall den 26 januari till veterinären och göra nåt som heter röntgas. Jag tycker inte det låter så trevligt, för hon säger att jag kommer att få sova en stund. Jag tycker inte om att sova någon annanstans än hemma. Men så sa hon att Leo också kommer att få sova där en stund för han skall få sina klor klippta. Jag hoppas vi får dela rum då. Men jag tycker det låter obehagligt. Matte har lovat att både hon och husse kommer att vara hos mig hela tiden och hålla tassen - det hoppas jag verkligen - för jag vill inte bli lämnad ensam där.
Men det är ju ett tag till - tack och lov.

Love,
Eder Malte

torsdag, januari 06, 2011

tisdag, januari 04, 2011

Bus m Malva, Izla o brorsan Bolt

Foton från fortsättningskurserna med Malte

 Malte
 Jag & Malte
 Malte

 Spring Malte spring!

 Linda & Bolt
 Linda & Bolt

 Vandrar i högt gräs bland ankor och kaniner
Testar på sök ute i skogen - nu i december

Tyvärr kan jag inte göra bilderna större då de blir suddiga då.
Tagna av kurstränaren Roger Åberg, http://www.rogeraberg.se/ (klicka på Galleri - Fortsättningskurs A-10)

måndag, januari 03, 2011

Att tänka på i vintertid....

1. Lär Dig se tecknen på nedkylning - om hunden är väldigt kall skall Du massera hunden över ryggen med en handduk och ta bort snö och is över pälsen. Värm hunden med en täckande filt. Kroppstemperatur under 36 grader är allvarligt och kan behöva åtgärdas av en veterinär.

2. Satsa på ett tass spa - klipp hundens klor och ta bort hår mellan trampdynorna. Salt på tassarna räcker inte att torkas bort utan måste sköljas av - risk finns annars att tassdynorna blir narriga och spricker.

3. Kläder är inte nonsens - vissa raser måste skyddas med overall eller täcke.

4. Bind aldrig hunden i kyla - bästa sättet att klara sig från köldskador är att röra på sig. Lämna aldrig hunden långa stunder i bilen!

5. Säker i mörkret - satsa på ett bra reflexhalsband eller en reflexväst.

6. Undvik svamp och klåda - en ständigt fuktig päls kan ge besvär med svamp och klåda. Hårtorken är ett alternativ om pälsen är kraftig eller lång.

7. Vissa kroppsdelar förfryser lätt - det känsligaste och mest utsatta kroppsdelarna är de som sticker ut. Öronlappar, svanstippar och pungen hos hannarna. Ofta märks problemet genom att hunden får besvärlig klåda när temperaturen stiger i det köldskadade området, då behövs hunden undersökas av veterinär.

8. Undvik utmattning - snö ger massor med möjligheter till utevistelse - ditt förnuft måste avgöra.

9. Bädda i bilen - mjukt underlag och värme. Täcke är inte alls dumt om man skall ligga i en kall bil på vägen hem.

10. Rätt foder - det kan behövas extra energi om temperaturen sjunker.

11. Satsa på uppvärmningen - värm upp hunden ordentligt innan Ni ska ha ett träningspass.

12. Se upp för pulkabacken - en krock i backen kan innebära sju hål i nacken och att gå på blank is kan innebära uppenbar risk för fläkning.


Ur tidningen "Härliga hund", nr 1, 2011

söndag, januari 02, 2011

Min brorsa Bolt, jag, vår mamma Malva och storasyster Izla




 Izla, Malte, Bolt
 Malte (närmast) och Bolt
 "Nu brottar jag ner Dig brorsan!"
Bolt & Malte

Hej hej - Malte här!

Idag har jag fått träffa min mamma, storasyster Izla och min brorsa Bolt. Vi tog en promenad på det hala väglaget. Vi hittade en öppen åker där vi sen kunde springa lösa och leka. Det var så kul må Ni tro!
Jag och Bolt är ju födda från samma kull - vi är lika i sättet - men olika i kroppbyggnad. Bolt är mer smidig än vad jag är - jag är "den grova" av oss. Vi brottades i snön och försökte mula varandra.
Matte tog ett par bilder som Ni ser och hon har också videofilmat oss - det blir inlagt inom några dagar - matte måste ha hjälp där eftersom vår dator är lite seg.
Jag var så trött när jag kom hem må Ni tro, men det var en rolig härlig söndagsutflykt!

Love,
Eder Malte