fredag, maj 21, 2010

Solsken, fästingar och hundkurs

Hej hej...
Malte här!

Det var ett tag sedan jag skrev här, men jag har haft mycket att göra under en tid att jag inte orkat sätta mig och skriva.

Det har varit varmt!
Igår flämtade jag i massor och sökte skugga överallt - termometern visade på ca 25 grader - jisses!
Jag låg ut under altanen i jorden hela dagen och kvällen. Jag la mig till och med under vattenkranen ute och låg och svalkade nosen i rinnande vatten. Det var mysigt och framför allt skönt!!
Idag har det inte varit lika varmt - dock 22 grader - men det har åskat och regnat mycket i eftermiddag - så jag har legat uppe på altanen o andats in "vattenluften".
Fästingar är det gott om i skogen!
Idag har matte plockat 4 st krypande på mig och en liten djävuel som satt sig ovanför mitt öga. Jag var inte så pigg på att få bort den när matte kom med pincetten, men när den väl var borta så blev jag glad igen - dock fick jag en jätte bula där den suttit.
Matte hittade en "bamsefästing" på golvet häromdagen - var den suttit nånstans dvs på mig, Jack eller Leo vet vi inte, men mätt var den.
Jag har ju så tjock päls att fästingarna har svårt att ta sig in till min hud - därav att de gärna sätter sig runt ögon och läpp där det inte är så mycket päls. Dessa små ******!

Imorgon ska jag och matte och husse åka och besöka en hundutställning i Hässleholm. Jag har aldrig varit där innan, men matte och husse och Leo har varit där ett par gånger. De säger att det är mysigt där och så har de lovat köpa en massa godis och kanske nån leksak också om jag är riktigt snäll... = )
Nej, jag ska inte ställa ut mig - jag skall bara titta och hälsa på hundkompisar och några människovänner till matte och husse.

På onsdag ska jag börja hundkurs igen!
Denna gång är det fortsättningskurs och jag ska "kursa" tillsammans med min bror Bolt.
Det ska bli så kul tycker jag! Jag undrar om matte tycker likadant.
Tänk så mycket vi ska busa - jag och Bolt alltså. ; )
Det jag fasar för är hundtränaren. Jag tyckte han var lite kuslig förra gången, undrar om han är likadan nu??? Då gömmer jag mig bakom matte igen!

Nu skall jag ta en tur i trädgården - det är regn- och åskuppehåll just för tillfället. Ska passa på att slå en liten drill...

Love,
Eder Malte