lördag, juli 10, 2010

Hettan är olidlig!

Malte svalkar sig i vattenspridaren
Denna sovställning är Maltes favorit!

Hej hej -Malte här!
Idag har det varit olidligt varmt. Termometern stod på 35 grader i eftermiddags - vi flämtade allihop. Matte köpte fler pooler till oss och senare i eftermiddag fick vi svalka oss i vattenspridaren. Först var jag lite osäker på vad det var för nåt - den kunde vara farlig - men sen såg jag att Jack sprang fram till den ett antal gånger och den gjorde inget mot honom så då vågade jag också.
Det var så underbart skönt - jag låg vid spridaren i ca 20 min.
Matte säger att det ska bli lika varmt imorgon - usch!
De får snart köpa 3 badkar och ställa utomhus!
Så imorgon blir det inte mycket gjort - leta svalka...
På måndag ska matte besöka Malin och valparna igen - kanske får jag följa med - beror på vädret.
Simma lugnt,
Eder Malte


fredag, juli 09, 2010

Vad ska jag göra i höst tro?

Hej hej - Malte här.

Oj,oj,oj vad hett det är ute- Temperaturen står på 31 grader ute och 25 grader inne. Vet inte vart jag ska bli av - inte Leo och Jack heller.

På onsdag är det som Ni vet sista kursgången i fortsättningskursen hos Roger, www.rogeraberg.se . Nu funderar jag på vad jag ska göra i höst..
Matte har två förslag; rallylydnad och/eller spår.
Jag tycker båda förslagen låter kul. Min mamma Malva går ju rallylydnad och jag har ju provat på att spåra, så jag kan inte bestämma mig. Kanske båda!

Nåja, jag får fundera nån dag till, sen får jag nog anmäla mig så att jag inte står utan kurs i höst.
Det är ju kul att träna!

Morsning,
Eder Malte

onsdag, juli 07, 2010

Ilrar och duvor är inget för mig

God kväll - Malte här!

Ikväll har jag fått träffa en iller samt en duva. Ja, bara på avstånd - jag fick nämligen inte röra dem - jag skulle sitta/ligga kvar medan illern gick förbi (lös - utan koppel) och duvan befann sig en bur stående på marken, så den skulle jag "bara" gå förbi. Men jag klarade det - galant!

Det jag hade svårt med ikväll var att sitta kvar - jag tycker inte om när matte går ifrån mig - jag vill följa med henne överallt.
Annars var det träning både att gå förbi andra hundar och inte bry sig om dem samt gå fint på vänster sida utan koppel. Det klarade jag bra!

Sista gången är nästa onsdag, då skall vi vara lösa tillsammans med ankor, höns och andra djur och inte röra dem. Hmm...

Nu är jag fruktansvärt trött. Dags att sova.
Natti mina vänner!

Love,
Eder Malte

Mr Charmknutte

Hej hej - Malte här!

Jag bara måste berätta vad som hände mig, Leo och Jack idag.
Vi har varit fotomodeller! Jo - det är sant!
Matte och husse körde till en liten by som heter Tyringe. Där har de en förmedlingscentral som säljer allt - de hade inte varit där på nästan 10 år och nu kände de för att göra en liten utflykt och vi fick följa med.
Bredvid denhär förmedlingscentralen låg en djuraffär. Där stannade vi också. Inne i djuraffären, bakom kassan, hade ägaren en massa foton på en massa hundar. Jätte coolt! Det var alla hundar som handlat där, sa han.
När vi kom ut ur affären så frågade han om han fick ta foto på oss hundar, en och en. Visst svarade matte och husse. Så vi blev fotograferade en och en - och nu kommer vi att hamna på väggen! Han tyckte vi alla var jättefina och jag pussade honom i ansiktet.
Medan vi var utanför affären kom en bil med några turister - de kom från Danmark sa matte - de pratade jätte konstigt. Jag förstod inte riktigt...
Två av resesällskapet stod och tittade på mig en stund och sen vågade de sig fram. Jag viftade på svansen och de sa att jag var så vacker. Sen frågade de matte om jag var en Newfoundland - men nix, det är jag ju inte! Jag är ju en Berner Sennen/Landseer!
Jag charmade hela sällskapet och när vi körde därifrån så vinkade danskarna på oss..haha...

Nu är det snart dags för näst sista kurstillfället på fortsättningskursen..
Undra vad vi ska göra ikväll...husse skall kanske också följa med och se på mig för en gångs skull.
= )

Love,
Eder Malte

tisdag, juli 06, 2010

"Maya, min Maya, min älskade lilla...."

Matdags!
Oj, vad Ni växer..




Malte o Maya

Fina Maya

Vi kan sitta i två sekunder, säger Malte o Maya


Hej hej - Malte här!
Idag har jag fått hälsa på min syster Maya hemma hos Malin. Selma, som kommer från Izlas kull var också där.
Vi hade så kul, jag och Maya! Och oj vad hon var busig och spänstig - jag hann inte riktigt med iallafall svänger hon gjorde. Fin böna är hon - vägde 40 kilo, enligt hennes matte. Lär nog finnas massor av hanhundar som är tokig i henne där hon bor.
När jag var hos Malin passade jag också på att kolla in valparna - de var i hundgården. Jag stack in näsan och luktade på deras lukt. Lite nyfiken var jag allt! Jag gick fram och tillbaka längs hundgårdsväggarna och spanade in dem - så små de är tycker jag. Men om ett år har jag massor med nya lekkompisar att busa med hoppas jag!
Nu skall jag ut och busa i trädgården - ikväll är det alldeles perfekt väder för en hund - man har mer ork idag än på länge.
Love,
Eder Malte









måndag, juli 05, 2010

200 besökare - inte dåligt det!

På två veckor har Leo, Jack och Malte haft över 200 besökare på sin Blogg!

De tackar igen för att Ni läser och följer med deras äventyr - de hoppas att Ni fortsätter läsa och skriva kommentarer även efter att Ni fått Er nallebjörn i slutet av månaden.

/ Leo & Jack & Malte

Sovproblem...

God kväll - Malte här!

Oj,oj,oj, vad varmt det har varit i helgen och idag också, dock någon liten grad mindre än igår.
Inatt var jag väldigt orolig - det var så varmt inomhus - så jag väckte husse kl 0300 och visade att jag måste sova ute. Så jag fick sova på altanen - det var skönt!
Nu ikväll står termometern på ca 25 grader inomhus - så det lär nog bli altanen inatt också annars vet jag inte vad jag gör.
Igår kväll tog jag ett kvällsdopp i poolen vid 23-tiden. Matte hade glömt att stänga grinden där vår hundpool är, och när hon satt inomhus passade jag på att ta mig ett dopp. Hon blev lite snopen när hon helt plötsligt kom ut och fann mig där..haha.

Imorgon skall jag träffa ett syskon till mig från samma kull som mig hos Malin.
Hon heter Maya - det skall bli roligt!
Vi har inte träffats sen vi lämnade Malin, tror jag.
Imorgon skulle det inte bli lika varmt heller - så då orkar vi nog busa lite mer.

Nu skall jag ta och jaga lite flugor, de är så himla irriterande, speciellt på natten - de surrar vid mina öron hela tiden. Grr, vad arg jag blir då!

Love,
Eder Malte

söndag, juli 04, 2010

4 år sen vi hämtade Jack!

Älskade knubbiga Jack...

Idag är det 4 år sen vi hämtade Dig i Hurva, Skåne.
En liten skit som trampade på en humla - de första Du gjorde när vi kom o hämtade Dig.

Du är så go´och kelig - Du älskar att ligga så nära som möjligt i soffan och ibland har Du somnat med huvudet på bröstet.
Du har hittat på en hel del hyss under denna tid - kleptoman som Du är!
Lyckats sätta på spisen två gånger och bitit i sönder tre mobiltelefoner b la.
Men vi älskar Dig ändå!

Älskar Dig Jack,
Matte o Husse