onsdag, december 08, 2010

Knäck i lurarna!

God kväll - Malte här!

Ikväll har jag varit på mitt näst sista träningstillfälle för i år.
Det var lite små kyligt, men jag frös inte - men de små hundarna såg ut att frysa lite.

Ikväll tränade vi inkallning, sitta/ligga kvar, gå slalom med störningsmoment samt att en iller gick förbi oss i koppel medan vi hundar skulle sitta/ligga kvar och bara titta på den.
När jag kom till träningsplanen började jag direkt sätta ner nosen i marken. Det luktade så gott i all snö!
Jag hade inte tid med matte för jag ville bara lukta. Matte blev inte glad!
Jag fortsatte så hela kvällen - matte sa att jag hade knäck i lurarna. Vad då? Jag bara luktade ju.

Jag ville inte sitta kvar, jag gick mina egna rundor (lös) runt träningsplanen och sprang i fatt matte när jag upptäckte att hon gått lite för långt även om jag egentligen ville stanna kvar och lukta. Slalomen ville jag inte heller - fast jag kan - jag fattar ju vänster och höger - men då låg det tallrikar med olika sorters godsaker som vi skulle gå runt och de var ju väldigt intressanta. Dessutom har Roger (hundcoachen) tre katter på gården som vandrar runt och de är ju väldigt intressanta att titta på och hälsa på, så slalomen var inte intressant ikväll. Jag hälsade förresten på en av katterna ikväll och den strök sig runt mig och ville kela. Jag buffade lite på honom med min nos - det tyckte den om. Jag är snäll mot dem.

När illern skulle gå förbi låg jag på marken. Först såg jag den inte, men sen när den kom närmare då undrade jag vad det var för nåt. Men jag låg kvar hela tiden - även när den gick förbi framför mig - men min näsa satte igång. Den luktade konstigt. Jag fick inte hälsa på den sa matte. Typiskt! Taskigt!

Nu är jag trött som attan. Så jag lämnar över till Jack - han vill skriva nåt...

Tjabba - Jack här!
Ville bara säga att jag vägt mig idag igen. Gått två veckor sen sist. Tyvärr hade jag inte gått ner mer denna gång. Husse säger att det beror på att vi hundar inte fått den runda vi brukar få med honom på förmiddagarna och allt beror på SNÖN! Vi kommer inte ut i den skog vi brukar köra till.  = (
Men jag hoppas att vi snart kan köra dit för det är så kul att springa där - frihet.
Nu har jag bantat i 4 veckor och fortsättning följer... Förhoppningsvis har jag tappat två kilo till nästa gång jag ska simma. Då skall förresten alla tre simma - JULBAD!
Min seborré har nu försvunnit men jag behövde två kurer av antibiotika för att bli av med skiten.
Idag upptäckte matte på Leo att han har fått seborré IGEN! Vi turas om... Det är faktiskt inte kul! Nu fick Leo pimpeter med nåt som skall sprutas in i huden en gång i veckan. Nåt nytt som Leo inte fått prova innan.
Man säger att det inte smittar på andra hundar - men visst kan man undra... Malte visar inga symptomer på att ha det. Lucky him!

Ha det!
Eder Jack