lördag, juli 04, 2009

Svalkande dopp och sista dagen på kurs

Tjena - Jack här!

Igår blev jag helt överlycklig. Matte tog fram bassängen igen! Hon sa att hon tyckte vi skulle ta ett svalkande dopp i denna värmen - och det tyckte jag också. Jag ylade när hon tog fram bassängen och kunde knappt bärga mig tills hon fyllt den med vatten.
Hon var lite taskig för Malte fick svalka sig först. Han har aldrig badat i en bassäng innan och han var väldigt försiktig i början och tyckte det var lite obehagligt att bli blöt om tassarna.
Men sedan var det min tur och jag hoppade direkt i och tig mig ett dopp. ÅHH, VAD HÄRLIGT!
När Malte såg hur jag gjorde blev han helt till sig och skulle göra likadant som mig, så plötsligt fick jag en badkamrat till.
När jag har blivit blött måste jag rulla mig i gräset, och det gjorde jag. Malte tittade på. Sedan när Malte varit i bassängen några gånger började han också rulla sig i gräset efteråt. Han härmar mig hela tiden!
Leo ville inte bada utan låg i skuggan bredvid och tittade på.
I slutet så ville inte Malte bada mer så jag fick hela bassängen för mig själv. Han låg och försökte fånga en stråle vatten som sprutade ut ur vattenslangen. Vattnet lyckades spruta ut rakt i nosen på honom. Ha,ha. Det var skojigt! Malte blev lite arg på strålen och skulle fånga den i munnen, men det slutade ju aldrig att spruta, men det fattade ju inte han.

Idag har det varit sista kursdagen för mig på Aktiveringskursen i Åhus.
Det var varmt, men roligt. Leo och Malte fick också följa med.
Idag fick jag prova olika problemlösningar och hemmagjorde aktiveringssaker. Matte fick med sig massor av idéer - så jag hoppas att jag får uppleva dessa idéer snart hemma.
Kursen har varit jätte rolig och bra. Husse är också nöjd med den kurs han gick med mig Vardagslydnad med klicker. Jag har börjat fatta "galoppen" så att säga.
Jag hoppas att jag snart får gå en ny kurs - jag får ju nya hundkompisar!

Nu är det kväll och jag är helt slutkörd.
Jag och Malte fick bada efter kursen och vi hade så roligt. Leo blev också inspirerad och ville busa lite med Malte. Det var kul!
Tass på Er,
Eder Jack













































torsdag, juli 02, 2009

Min syster Elsa och jag


Hej - Malte här!
Idag har jag träffat min syster Elsa ute i skogen. Jag har inte träffat henne sedan jag bodde hos min uppfödare Malin. Vi hade så skoj tillsammans!
Värmen var extrem och det gjorde att vi kanske inte busade så mycket som vi egentligen hade velat. Men vi blev så bra kompisar och jag var helt slut sen - jag somnade vid Jacks vattenskål omedelbart när vi kom hem.
Visst är min syster söt?
Vi bestämde att vi skulle träffas om en vecka igen på samma plats - fast på kvällen. Då hoppas jag att det inte är såååå varmt som idag, så vi kan orka busa längre och mer.
Och så hoppas jag att jag får träffa min bror Bolt också då - för han kunde komma idag.
Nu skall jag fortsätta vila - det är det enda jag pallar göra.
Love,
Eder Malte





















































tisdag, juni 30, 2009

Simning och vägning hos Smådjurshälsan

Hej Leo här!

Det var länge sedan jag skrev. Har helt enkelt inte orkat. Man måste ju ha full koll på en liten illbatting som heter Malte och så är det ju sååå varmt.
Jag orkar inte göra mycket på dagarna - ligger mest och halvsover fram till 20.00 - då orkar jag gå ut för att slå en och annan drill i trädgården.

Idag har nästan hela familjen simmat. Nej, inte i havet utan i bassängen i Vinslöv. Först var det Jack som skulle simma. Han var faktiskt lugn idag och det gick bra i duschen och allt. Han hade gått ner nästan 2 kg! Han fick simmai 14 minuter idag - det längsta hit intills. Han gjorde fina rundor sa husse - vilket inte jag gjorde. NEJ! Jag flöt mest som en kork i vattnet - pallade inte simma en massa tråkiga rundor. Men även om jag flöt så rörde jag mina ben ändå - så jag tränande min muskler precis som är meningen.

Matte berättade att hon vägt Malte också inne hos veterinären när vi ändå befann oss där. Han vägde 13,5 kg. Löjligt! Jag låg på 53,5 kg som vanligt. Helt lagom i mina bästa år!

Ikväll blir det inte mycket gjort - jag är trött nu efter simningen.
Imorgon skall Jack på kvällskurs igen - vilket betyder att jag måste vara ensam med den där lille illbatingen. Ja, matte är förstås hemma, men jag saknar Jack väldigt mycket när han inte är hemma. Jag blir så glad när han kommer hem igen!

Jag börjar få problem med mina öron igen. Jag är tjock i ena öronlappen, så matte duttar och sprutar in vätska i mitt öra varje kväll. Jag hatar det - men jag blir sååå överlycklig när hon gjort det. Jag hoppas och matte också förstås att mitt öra blir normalt snart igen. Mina öronlappar har en tendens till att bli tjocka - speciellt när det är varmt och fuktigt väder.

Slick i örat på Er,
Eder Leo

söndag, juni 28, 2009

Mer bus och så måste man lära sig dricka vatten ur kranen...











Denna värme...


Hej - Malte här!
Denna värme är såååå jobbig!
Jag har sovit mesta dels av dagen - på ett roligt sätt som Ni ser på sista bilden.
Det känns nästan som om jag kommer att smälta bort. För att inte tala om nätterna. Puh! Jag vill helst sova ute hela tiden.
Ikväll har jag däremot sprungit och gjort av med min energi på olika sätt.
I trädgården finns ett cementrör fullt med roliga växter. Den tycker jag är rolig att hoppa upp i och gömma mig i - och sen när Jack kommer för att lukta på blommorna sticker jag fram huvudet och försöker bita honom i näsan. Hi,hi. Visst är jag påhittig?
Fler bilder på bus ikväll ser Ni i nästa inlägg.
Love,
Eder Malte