fredag, juli 16, 2010

ÅH NEJ! SKRIKER MATTE





Hej hej - Jack här!
Vilka härliga bilder va?
Matte glömde att stänga utomhuskranen ute, så jag och Malte passade på att gräva och gegga lite... Visst blev vi fina?
Matte blev inte glad på oss. Hon sjasade oss till poolen och fick stänga av med kompostgrindar där vi grävt, så vi inte kommer på tanken igen.
Men vi hade kul, Malte och jag.
Bilderna visar inte riktigt hur kletiga vi är - vi hade gegga överallt - nästan över hela oss.
Nu ska vi vila lite, så vi orkar med mer hyss sen...
Bye bye,
Jack

Oj vad vi växer och blir sötare för varje dag!

Zeke
Troja

Nova

Loke

Indra

Furia

Freja

Embla

Balder

Atlas

Ares


Idag blev alla valparna fotograferade, avmaskade och vägda.
Vilka GULDKLIMPAR!!
Avmaskningsmedlet hade inte blivit gott denna gången heller, de stretade emot i mitt knä, medan Malin försökte få in gojan i deras munnar. Så lite avmaskningsmedel på kinden och tröjan fick man vara beredd på. = )
Här kommer viktlistan utan alfabetisk ordning...
  • Embla 5,9 kg
  • Balder 6,5 kg
  • Nova 6,1 kg
  • Indra 5,8 kg
  • Zeke 6,5 kg
  • Loke 5,4 kg
  • Atlas 7,7 kg
  • Ares 7,1 kg
  • Troja 6,0 kg
  • Freja 4,8 kg
  • Furia 4,8 kg



Malte vägde mellan 9,5-9,8 kg (kommer inte riktigt ihåg exakt) när vi hämtade honom, så den som kanske kan komma till den vikten är nog Atlas och möjligtvis Ares.
I början av nästa vecka skall valparna bli chippade och vaccinerade - jag hoppas att jag kan finnas till hands då också - både med min famn och kamera. = )
Jag vill redan nu säga ett STORT TACK till Malin och till Er blivande hundägare för att jag fått den stora äran att få följa Era guldklimpar hela vägen fram till att de ska flytta till sina nya hem.
Jag har njutit av varenda sekund!
Min mailadress tänkte jag att Ni ska få om Ni vill ha fortsatt kontakt med mig och Malte, så kan vi byta adress/mobilnummer där igenom om Ni önskar.
STOR KRAM,
Matte




































torsdag, juli 15, 2010

Hundbutik som Ni bara måste kolla...

Här är en hundbutik med ALLT!
Här har jag handlat en hel del kan jag säga genom åren - allt från plånböcker,tröjor till prydnadssaker.
Ett måste att gå in och kika på när man är hundägare!

www.bamsesbollar.se


Kram,
Matte

Hundstafett och djurkul

Hej hej - Malte här1

Nu är fortsättningskursen slut!
Jag hade jätte kul igår kväll. Först hade vi stafett - vi blev indelade i två lag, A eller B. Jag blev deltagande i B-laget tillsammans med rottisen Algot och en collie som jag just nu tappat namnet på.
Stafetten var i fem delar.
Första grenen var att sitta eller ligga kvar i 2 minuter. Alla i lagen tävlade där emot varann - 1 poäng för varje hund som klarade det. Dock klarade inte jag det - jag smög efter matte direkt när hon skulle gå ifrån mig. Dock klarade mina teamkamrater det.
Andra grenen var inkallning. Där tävlade också alla emot varandra. En höll i hunden och sen skulle vi springa till respektive matte när hon ropade. Fortast vann racet. Jag vann!
Tredje grenen var att apportera. Roger kastade ut en massa leksaker på en plätt och sen skulle vi en och en hämta så många leksaker som möjligt på 1 minut. Jag hämtade INGEN! Jag förstod inte vad jag skulle göra och matte fick bara säga saker till mig, inte visa eller gå med mig till leksakerna - dock hämtade min teamkamrat Algot en leksak, som han sen inte ville lämna ifrån sig. Hihi...
Fjärde grenen var att människorna skulle balansera en kopp med vatten samtidigt som de skulle hålla i kopplet med samma hand och vi vovvar skulle gå fint bredvid och runda en kon. Poäng för det lag som kom först i mål och sen poäng för det lag som hade mest vatten kvar i koppen. B-laget (vi) vann båda!
Femte grenen var att gå fot (lös)så fort men fint som möjligt och runda en kon, MEN Roger hade slängt ut godis längs rundan, så det fanns vissa störningar om man säger så. Men jag märkte inte godisbitarna utan gick fint och snabbt tillsammans med matte.

Det blev jämnt - A fick 12 poäng medan mitt lag fick 17 poäng! Vi vann!!!

Efter denna stafett var det dags att besöka djuren.
Först var vi kopplade och fick undersöka ängen på så sätt, sen fick vi bli lösa.
Där fanns kaniner, ankor, höns och spindlar...
Jag gick fint bredvid matte - blev lite intresserad av kaninburen - men vågade inte gå riktigt ända fram. Sen hade vi inkallning, där jag först fick hoppa och leka själv lite och sen när matte kallade skulle jag komma utan att intresserad mig av djuren. Jag kom direkt till matte när hon kallade och skuttade överlycklig i det höga gräset.
Så jag klarade det! Vad trodde Ni?

Nu skall jag ta en paus från träningen.
Men jag vet en sak jag lär behöva träna i massor tills nästa kurs börjar - att sitta/ligga kvar.
Det får bli mitt mål att kunna tills jag börjar.

Nu ska jag ut och lägga mig i jorden en stund och bara slappa.
Imorgon ska matte till Malin och hälsa på valparna för näst sista gången - så nya foton lär det allt bli då! = )

Love,
Eder Malte

tisdag, juli 13, 2010

Dagen D är nära...

Godkväll - Malte här!

Imorgon kväll gäller det! Dagen D!
Prov på hur mycket jag lyssnar på matte och inte bryr mig om andra djur - lös, utan att matte håller i mig.
Hur kommer detta att gå, tror Ni?

Innan dess skall jag, Jack och Leo ta en ordentligt bad i simbassängen i Vinslöv. Simma och svalka våra pälsar - mmm, vad skönt.
Så jag lär vara lite trötter och aktiverad innan provet - smart eller inte - det återstår att se. Antingen är jag för trött för att lyssna efter simningen eller så orkar jag det också.

Nu ska jag lägga mig i trädgården - det är så underbart svalt ute - precis lagom.
Håll alla tummar och tassar för mig imorgon!

Love,
Eder Malte

måndag, juli 12, 2010

Valpterrorister och kattungar

3 av 4 kattungar
Nicke Nyfiken

Atlas
På spaning...

Ares

Embla har hittat mitt skosnöre

Sötast i stan!



Det blev inte så många bilder idag - lite svårt och ta när man blir omringad av 11 terrorister som drar och biter överallt med viftande glada svansar. = )
Men några blev det iallafall.
Värmen är inte så påtaglig idag, men de orkar inte mycket de små liven. Den som var mest i farten idag var Embla. Hon sprang runt och busade med allt och alla t o m när alla andra sov så skulle hon försäka väcka sina syskon med ett litet nafs i svansen eller örat.
På fredag är det dags för sista avmaskningen (hos Malin iallafall) och då får väl jag, "Avmaskningstanten", var med en sista gång...
Jag hoppas jag kan komma och hälsa på alla en sista gång i mitten av nästa vecka - vinka av dem och pussa dem - jag har ju följt dem sedan de var 2 dagar gamla och jag känner precis som Malin lite ledsamt att ta farväl väldigt snart.
Jag hoppas att Ni mailar eller smsar bilder till mig så jag kan lägga in dem på Bloggen här sen så alla kan följa Ert lilla yrväder!
Kattungarna växer också. Fyra stycken små söta kattungar söker ett nytt hem. Tre av dem är rödspräckliga och den fjärde har en blandning av rött/brunt/svart.
De är 6 veckor nu. Kontakta Malin om Ni är intresserade.
Kram Ulrika















söndag, juli 11, 2010

Kyltips i värmen för hundar!

Det är extremt varmt och hundarna behöver mycket vatten (färskt och kallt) - jag byter vatten i skålarna varannan timma.
Förutom att köra till ett hundbad o låta dem bada i havet eller bada i pool eller spola dem med vattenslangen med mera - så har jag ett tips för att få i dem lite extra vätska.

Ge dem isbitar!
Lek med bitarna så att de tycker dem är skojiga, sen suger eller tuggar dem bitarna i munnen - extra vätska och kylning i kroppen.
Jag funderar på vad man kan hälla i för att göra isbitarna lite mer smaksedda.
Förslag??

Kram Ulrika

Dagens bilder - i skuggan...