lördag, april 03, 2010

Recept på hundgodis

God kväll - matte som skriver (för en gångs skull).

Ikväll har jag provat att baka hundgodis till pojkarna. Tänkte dela med mig till alla hundägare...
Jag har aldrig provat detta recpetet innan, men det var så enkelt att göra och 2 av 3 pojkar uppskattade dem. Leo som inte rörde dem, bryr jag inte så mycket om för han är kräsen.
Imorgon tänker jag prova en annan sort - får se om de är lika populära. Tänkte då pröva Blodpuddingsbitar och Vegetariska hundkex med ostsmak...jag rapporterar resultatet.

Här är receptet på dem jag bakade nu ikväll;

OSTBOLLAR
Blanda vetemjöl och vatten i en skål. (Jag tog i lite havregryn också för nyttighetens skull. Skulle gärna velat ha lite grövre mjöl också, men hade ingenting hemma)
Riv ner ost (gärna på den grova sidan).
Knåda till en deg. Forma sedan till små bollar.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper - sätt in dem i ugnen (200 grader) i ca 25 min. De är klara när de fått en ljusgul färg.

Jag funderar på att krydda i lite,lite vitlökspulver i någon sats - skall ju vara bra mot fästingar. Det bästa är att de går att frysa!

SMAKLIG MÅLTID ALLA VOVVAR!

Romantik på avstånd och lek med vattenslang

Leo o Malte
Bus m vattenslangen

Dragkamp!!
Ännu mer dragkamp...

Selma



Hej hej - Leo här!
Det var länge sedan...eller hur?
Jag måste nämligen berätta för ALLA att jag är kär!
Jag har träffat en donna - som heter Selma. Vi har i nuläget träffats två gånger, en gång hemma hos mig och en gång hemma hos henne. Hon luktade så gott - speciellt på ett ställe - och jag försökte göra mig så charmig som möjligt och så, men hon ville inte riktigt släppa till. Tanken, enligt hennes matte, var ju att hon och jag skulle få bebisar. Men som sagt, hon ville inte - och jag tvingar inte nån. Men upphetsad var jag - båda gångerna - och jag går och luktar efter henne där hon gick när hon var hemma hos mig.
Här ovan kan Du se Selma - visst e hon söt!
Hon bor inte så långt ifrån så vi kanske kan träffas en annan gång o ha mysigt.
Nu vill Malte ta över...vi hörs...

Peace and understanding, Leo


********************************************************************************************


MALTE - the man is here!
Jag växer och växer och hittar på skojiga saker varenda dag må Ni tro. I love life!
På bilderna här ovan kan Ni få se när jag och Jack har dragkamp med en bit vattenslang (som jag kapade alldeles själv häromkvällen) till mattes inte glada min.
På tisdag ska jag få min 1-års spruta och Leo skall klippa sina klor - två flugor i en smäll som matte säger. Jag har inte varit hos veterinären sedan jag var liten, så det skall bli spännande att upptäcka den världen igen - vet inte riktigt hur jag kommer att reagera.
Sen på onsdag skall vi alla tre simma. Då är det även dags för vägning igen... ; )

Snart fyller jag 1 år! Den 15 april för att vara exakt. Undrar om jag får några presenter och tårta... Har Ni något bra recept på hundtårta får Ni gärna skriva i "kommentarer" här nedan. Matte har en idé (tror hon) men hon tar gärna emot förslag.

Den 18 april skall jag på valpträff och träffa några av mina syskon från min kull samt några från de andra två kullarna. Spännande värre!! Nya vänner!
Snart blir jag storebror också - kanske...min mamma kanske har bebisar i magen igen - sista gången - då får jag ännu fler kompisar förhoppningsvis! ; )
Nu skall jag ut o busa lite till med vattenslangen innan klockan blir mycket - den är sååå rolig!
Love,
Eder Malte