måndag, september 07, 2009

Jag är såå idérik...

Hejsan - Malte här!

Vet Ni vad jag gjorde nyss? BUS!
Husse hade inte hängt upp vattenslangen på väggen, utan lagt den på marken inne i vår andra gård. Matte var schysst och öppnade grinden när hon kom hem idag pga att hon skulle hämta en sak, sen lät hon den stå öppen eftersom jag och Jack ville vara där och lufsa.

Ikväll så var matte uppe på datorn, och Jack och Leo låg inne, men jag trivs bäst ute så jag är ute så mycket som möjligt. Då såg jag den gula härliga låååååååånga vattenslangen ligga på marken. Den ville jag busa med! Varför inte dra iväg med den till vår stora gård istället?
Jo då, det gjorde jag!
När matte kom ut efter 20 min stod jag och drog för fulla muskler i slangen. Jag hade lyckats dra slangen nästan till vattenkranen, men den var lite dum, den fastnade i grindkroken. Så ändan på slangen var fortfarande inne i den andra gården och resterande hade jag lyckats dra iväg med.
Det var skitkul!

Matte däremot höjde rösten och sa "Vad gör Du Malte?".
Precis som om hon inte SÅG det!
Hon får nog skaffa bättre glasögon om hon inte kunde se vad jag gjort. Jag var ju så stolt över mig själv!

Love,
Eder Malte

Ps Imorgon kväll är det inte bus - då är det allvar - kurs... Tror matte ja. Ds

söndag, september 06, 2009

"Fröken Fräken" och jag - vi växer och växer och större skall vi bli..


Hej - Malte här!
Kolla som vi har växt, min syster Elsa och jag.
Idag har vi träffast ute i A3. Vi blev helt upprymda när vi såg varandra - det var ju några veckor sedan sist. Elsa sträckte fram ena tassen på mig - precis som för att känna om jag var på riktigt eller ej. Och riktig var jag!
Vi busade, sprang rundor i skogen och låtsasbråkade om pinnar och kottar. Åhh, så roligt det var!
På söndag den 13 sep skall jag få träffa alla mina syskon hemma hos min uppfödare Malin. Tjoho, vad livat det kommer att bli! Jag längtar verkligen!
Tänk 9 stycken huliganer i en och samma trädgård. He,he.. Jag ser bilder framför mig redan nu.
Annars är det bra med mig - hade lite gas i magen igår som jag släppte ut titt som tätt - och matte sa att det luktade så surt. Men jag kände ingenting - jag sov vidare medan "jag gasade".
Men idag är magen bra igen.
Börjat på kurs igen. Jag blev så glad när jag insåg att vi skulle dit.
Vi tränade inkallning med eller utan störning - utan störning gick jätte bra, men med störning ville jag hellre busa med den hunden som låg i gräset. Busa är ju så kul!
Att sitta bredvid matte har jag lite svårt för - jag sitter hellre lite snett framför henne. Jag fattar inte varför det spelar nån roll?!!
Det var en tjej som försökte locka mig med bollar - men dem brydde jag mig inte om när matte kallade på mig - jag sprang till matte direkt.
Jag är yngst i kursen igen - vi är 12 hundar - allt från schäfer till papillon. Jag är yngst, snart 5 mån, sen ligger några på 7-18 mån - den äldsta är dock 3 år.
På tisdag är det nya tag.. då hoppas jag få träffa mina andra tjejkompisar som heter Dianta och Donna - MEN LUGN ELSA..Du är bäst!
Igår var matte och husse och köpte en ny säck mat till mig. Men matte är lite förvirrad.. Hon trodde jag skulle ha Junior, fast det är 3 mån till jag egentligen skall ha det, så vi fick vända med bilen igen och byta till Puppy. Så tokigt det kan bli! Fast jag tror att Junior-bitarna hade åkt ner i magsäcken det också.. Jag tar lång tid på mig att äta, mellan 10-15 min vid varje måltid. Jag har inte bråttom. He,he...
Love,
Eder Malte