lördag, maj 30, 2009

...och några bilder till - tagna idag.






Bild 2: Leo säger Grattis husse!
Bild 3: Alla tre samlade. Hör inte till vanligheterna att alla fastnar på samma bild. ;=)

Lite bilder ...













Dessa är tagna då Malte är 5.5 vecka.

Onsdag - hur skall vi orka?

Tjena - Leo här!

Jag tycker inte om värme! Jag blir helt svettig under pälsen. Jag har hållt mig inomhus hela dagen, fram tills ikväll, nu vid åtta tiden, då orkar jag gå ut i trädgården en runda. Puh!

Idag har jag och Jack fått följa med till djuraffären. Medan husse och matte var i affären spanande jag in ett litet pyre som satt i en bil rakt framför oss. Jag gav till och med ett litet "yl". Men jag fick inget svar tillbaka. Suck!
När matte och husse kom ut ur affären hade de köpt ett koppel - ett litet blått koppel - löjligt och barnsligt. Jag antar att det är till lille Malte - härom veckan såg jag att de köpt ett litet fjuttigt halsband också. Puh!
Om två veckor ska vilddjuret eller vad han nu är för något och störa mig dag som natt. Jag lär inte få någon lugn och ro på HELA sommaren! Och dessutom alldeles för lite sömn - jag som är SÅ morgontrött. Det är dock inte Jack - han är nästan alltid pigg - som igår när matte steg upp redan 5.20. Jag blängde på henne och försökte orka säga "Är Du inte klok - gå och lägg Dig igen", men hon verkade inte fatta.

På onsdag har jag fått veta att både Jack och jag skall träningssimma. HUR SKA DET GÅ?! Lär det finnas nåt vatten kvar i bassängen efter att Jack simmat? Han skall ju alltid vara värst i vatten - hoppa, studsa, stänka osv.
Matte skall följa med säger hon - hon skall ta lite kort med kameran. Ha,ha - den lär ju inte fungera därefter - Jack lär ju blöta ner den totalt också. För att inte tala om hur husse och Dick kommer att se ut efteråt - genomblöta från topp till tå - lagom till jag skall ge dem en blöt omgång också. Ha,ha.

På kvällen skall matte och husse köra och träffa Malte - sista gången innan han skall invadera huset här. Kameran skall väl med som vanligt dit ut också...
Jag hoppas att jag får följa och träffa de snygga damerna där - de är ju helt underbara!
Om Jack låter mig ha damerna i fred, så kan han leka med alla nio valparna. DÅ lär han ha att göra! Hi,hi. Jag kan se det framför mig! Nio valpar springer i bakhasorna efter Jack och Jack springer panikslagen och vet inte vart han skall ta vägen. Vilken syn!
Vi lär ju vara väldigt trött på kvällen och jag kommer att drömma sött.

Nu skall jag ut och slå en drill.
Slick i örat på Er,
Eder Leo

måndag, maj 25, 2009

Min händelserika morgon med rådjur

Tjenixen, Jack här.

Imorse hände nåt jätte konstigt som gjorde att matte nästan tappade rösten och jag blev en aningen förvirrad.
Efter att matte hade duschat var hon snäll och öppnade altandörren åt mig. Jag gick ut för att kolla läget och plötsligt ser jag nåt jätte konstigt. Nåt stort med fyra ben står och mumsar inne i min trädgård! Jag reser min svans, som matte kallar gadden, varför vet jag inte och rusar ut. Men jag vågar inte springa för nära denhär konstiga saken, utan jag står lite på avstånd och skäller. Då rör sig saken väldigt mycket och försöker hoppa över staketet, men den flyger bara tillbaka in i trädgården. Matte skriker som en galning på att jag skall komma hit, men jag är så nyfiken på denhär saken samtidigt som jag tittar på matte med jämna mellanrum och visar att jag hör henne, men jag vet inte riktigt vad jag vill göra. Tillsist lyckas denhär saken, som matte säger heter rådjur, hoppa över staketet och ut i skogen. Jag springer sedan runt och luktar i hela trädgården. Leo verkar inte ha hört mattes skrik, för han kommer aldrig ut och kollar vad som händer utan ligger kvar inne och halvsover. Det kanske var lika bra det..
När jag ser att matte rusar in springer jag efter, jag vågar inte vara ute själv ifall det där rådjuret kommer tillbaka. Matte rusar upp till husse i sovrummet som inte hört någonting och berättar hela vår upplevelse. Matte är helt skakad och hes. Ha,ha. Lite löjligt att hon skrek så där tycker jag. Hon väckte säkert grannarna tvärs över vägen!

Nåväl, efter den upplevelsen blev jag väldigt trött. Igår fick jag gå in för att en igelkott befann sig på vår tomt, och senare idag sprang en ekorre på stengärdet som jag ville jaga.
Matte säger att vi bor på ett zoo..

Imorgon hoppas jag att något annat skall finnas i vår trädgård, vem vet - kanske blir det en sådan som liknar Leo - ko heter det ja, eller kanske en sådan som vi ser ibland på vår skogsrunda - häst. Fast jag tror inte matte blir så överlycklig då. Eller vad tror Ni?

Tass på Er,
Eder Jack