fredag, juni 26, 2009

Klickerträning och dragkamp

Tjena - Jack is here!

Nu är det min tur att skriva lite. Jag tycker "Malte Myra" har skrivit lite för mycket på sistone nu!
Igår var jag på Vardagslydnadskursen med klicker tillsammans med husse. Jag är hur duktig som helst säger husse, och jag tycker det är så kul. Klicker är nåt helt nytt för mig men jag har fattat det snabbt. Igår skulle jag lära mig att "skvallra" på kursen. Jag lyckades!
Jag är sååå trött när jag kommer hem från kursen - det är intensivt men ändå en lugn grupp.
Imorgon skall jag iväg med matte - då skall vi träna balansövningar. He,he. Får väl se om det är matte eller jag som behöver träna det mest!
Jag går hos Tina i Åhus - matte och husse vill gärna rekommendera henne till andra hundägare - hon är super och har högst 7 hundar i gruppen. Precis lagom!

Igår hade jag och Malte dragkamp. Vi hade jätteskoj. Han ville ha samma handduk som mig att torka sig med så han började dra - och då drog jag tillbaka. Sen fick jag grepp om den och började kuta runt i trädgården med handduken i munnen och då försökte lille Malte att springa efter och sno den. Ibland lyckades han tyvärr och då drog vi som bara den - Malte flög som en myra på marken - men han gav sig ju inte! Matte och husse skrattade som bara den åt oss.

Ovanför texten här ser Ni några bilder på "Malte Myra" som är tagna idag.
Han upptäckte borsten och den skulle han försöka springa iväg med, den dummern, men det fick han inte.
Sen sitter han på altanen och spanar ut över fårinhägnaden - precis som jag brukar göra. Han gör mer och mer precis som mig - ibland känns det såååååå jobbigt. Han är en igel!
Översta bilden tycker jag är bäst - då sover han. Ha,ha. Då är det lugnt och skönt och jag och Leo kan få matte och husse för oss själva en stund.
Okej då, jag gillar honom rätt mycket ändå - fast han är en igel...

Bye bye,
Eder Jack












onsdag, juni 24, 2009

Dagens nya bilder..



Bild 1 = "Malte Myra" (som vi kallar honom ibland)
Bild 2 = De två musketörerna på busjakt mot matte
Bild 3 = "AJJJ" skriker Jack när Malte biter honom i örat. Leo sitter lugnt och tittar på. Ha,ha.
Bild 4 = "Denna gången tar jag din nos!"
Bild 5 = Den lilla sabotören är igång












EFTERLYSNING - MALTES SYSKON

Vi vet att många i Maltes kull bor i Skåne.
Vi önskar att komma i kontakt med Er för det hade varit roligt om vi kunde träffas någon gång.

Nästa torsdag kommer Malte och hans ena syster Elsa att träffas i Kristianstad under förmiddagen.
Är det fler som vill hänga med?!

Hör av Er
bengtsdotter_76@hotmail.com

Med vänlig hälsning
Leo, Jack och Maltes husse och matte

Jag är kursens bebis..

Hej - Malte här.

Jag måste berätta om mina upplevelser som jag fick när jag skulle gå på valpkurs igår kväll. Jag fattar förstås inte varför jag skall gå på kurs - jag klarar mig rätt bra ändå tycker jag - jag gör ju det som faller mig in helt enkelt och det trivs jag bra med - men matte säger att det hör till att gå denhär kursen. Lite löjligt tycker jag - men jag hade så himla skoj skall Ni tro!

För första gången fick jag åka bak i bilen - där Leo och Jack brukar sitta - och det var jag inte så förtjust i. Jag skrek och ylade lite efter matte - men när hon sen började prata med mig hela tiden - fast jag inte såg henne tystnade jag efter ett tag. Jag var sedan näst först att komma fram till en stor gräsplan - där de hade massor med olika saker. När matte tog ut mig ur bilen satt det en hund - som var större än mig - och kikade nyfiket på mig. Jag var lite försiktig - jag hade ju ingen aning vad jag skulle göra här. Men efter hand kom det in flera bilar med en massa hundar i och när jag såg att några började busa så ville jag också vara med. Så jag trängde mig in i högen.
Det var allt från schäfrar till små papillon. Jag blev särskilt kompis med en hund som jag nu inte kommer ihåg vad den heter och var en ovanlig ras - matte får slå upp det till mig sen - men jag tyckte mest om att busa med de lite större hundarna - de är jag ju van vid, så jag hade fullt upp med en Sibirien Husky, två schäfrar och så en liten golden-donna som hetter Elna.
Elna var lite blyg av sig..

När sen kursen började så skulle vi sitta i en ring allihopa. Det VILLE INTE jag! Jag ville fortsätta att busa. Så jag stretade emot, drog i kopplet, busretade andra hundar att vilja leka med mig osv. Matte blev lite svettig där - ha,ha.
I ringen fick våra repektive matte eller husse presentera oss och vi kom fram till att jag var kursens bebis. Jag var yngst - äldsta var 4 mån.
När vi suttit i den där förbannade ringen ett LÅNGT tag skulle jag och matte helt plötsligt börja träna "sitt". Jag gjorde som hon sa - men jag ville hellre hålla koll på mina nya polare.
Sedan tränade jag och matte kontakt - vi skulle gå förbi alla mina polare utan att jag skulle bry mig om dem - (hur lätt är det på en skala - jag vill ju leka!!!??) och när matte ropade på mig skulle jag komma till henne. Det gick rätt hyfsat - men ack vad trist det blev tillsist när jag ALDRIG fick busa med dem - och jag blev så trött den sista timmen.
Jag ville inte in i bilen när kursen var slut - jag ville stanna kvar och leka. Men när vi väl kom iväg somnade jag i bilen direkt. Jag var helt slut!

Matte säger att vi skall dit igen om en vecka. Jippi!
Ikväll skall Jack på kurs - skall han också träna "sitt" tro?

Love,
Eder Malte

måndag, juni 22, 2009

Vaccinationsspruta och inbrottstjuv

Hej - Malte här.

Idag var jag hos veterinären. Jag skulle få en vaccinationsspruta - det gjorde faktiskt lite ont. Sen lyssnade en tjej på mitt hjärta och det lät jätte bra och som tack fick hon en puss av mig fast hon stack mig. Jag var jätte glad och hälsade på alla människor jag kunde.
Det tråkiga är att jag måste dit en gång till om 6 veckor och få den en gång till - men det går ju rätt snabbt. Varför jag fick denna spruta så tidigt är att jag skall börja valpkurs imorgon på Tollarps Brukshundsklubb. Annars skall man ju egentligen inte ha denna spruta förrän vis 12 veckors ålder - därför får jag ta den en gång till sen.
Jag vägde mig också hos veterinären - jag väger 11.6 kg. Så den vågen i lördags tror jag inte så mycket på - detta verkar mer rätt. Jag äter ju bra och busar så in i kanonen med Jack. Han är så rolig! Jag älskar att försöka bita honom i öronen och i mungripan. Men han lyckas klura sig undan rätt ofta.

Imorse när jag, Jack och Leo skulle gå ut i trädgården med matte och husse - fick plötsligt matte panik och "slängde" in oss igen i huset. Varför?! Jo, vi hade en inbrottstjuv i trädgården. Jag hann aldrig se den och inte de andra heller - bara matte - men hon berättade att det var en räv som balanserade på stengärdet INNE på vår tomt.
De berättade för mig att räven brukar gå här - dock utanför i fårinhängnaden - men nu var den inne på vår tomt! Det var nog tur att jag inte såg den.

Nu skall jag ta och vila upp mig - imorgon säger matte att jag skall vara på alerten - hmm... vad betyder det? Det är svåra ord som jag inte riktigt förstår. Det jag förstår är "nej" och "sitt" och "tass" ( tass=slår jag tassen i handen på matte när jag ligger ner på rygg ).
Love,
Eder Malte