tisdag, augusti 21, 2012

Tjocktarmsrubbning eller ännu allvarligare?

Stackars Leo...han har varit kass i magen i en vecka.
Han har försökt att bajsa men då har det bara kommit ut små små klickar eller ingenting alls.
De första dagarna så var det fortfarande normal färg men så helt plötsligt blev färgen svart och med en slemliknande hinna över.
Vi kunde vakna på morgonen över att det låg bajs på golvet i köket - och det luktade fan och var en enda sörja.
För nån dag sedan ändras färgen till mycket ljus brun och fortfarande en slemliknande hinna över - ibland kom det små klickar och ibland stort som hästbajs. Jag tyckte det såg ut som lite lite blod i men det kunde även vara hinnan som hade den färgen. Stackarn!
Förutom det så visade han fortfarande aptit och åt som vanligt och busade som vanligt - inget ovanligt med humör eller så.
Jag började ge honom överkokt risoch slutade ge honom kortisontabletter och nu kände jag verkligen för att det var dags att ringa veterinären. Började bli väldigt orolig då det gått 5 dgr och ingen förbättring.

Igår var Jörgen med honom hos veterinären.
Jörgen berättade för veterinären om Leos situation och han trodde att det var något med tjocktarmen. Men då han hörde att bajset blivit ljusbrunt sa han att det troligen var på tillbakagång.
Vi fick köpa specialtorrfoder för just tarmrubbning som han nu ska äta i en vecka.
Leo fick första portionen igår...och ikväll bajsade han för första gången normalt - så som det skall se ut.
Tårarna rann ner längs kinderna på mig! Lycka! Äntligen!
Nu håller vi tummarna för att det ska förbli så här så stackars Leo slipper kämpa för att få ut sitt bajs fler gånger och att tjocktarmen har gått till sin normala funktion.