200 g laxfilé
ca 1 dl vatten
150 g majsmjöl
150 g vetemjöl
1/4 dl solrosolja
1 ägg
Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka laaxen i ca 15 minuter och låt den svalna. Mixa lax och vatten till en smet i en matberedare.
Blanda majsmjöl och vetemjöl.
Tillsätt laxsmeten, oljan och ägget och blanda allt till en smidig deg.
Kavla ut degen till en cirka 5 mm tjock platta.
Måtta ut små fiskar med en form (eller annan form typ pepparkaksformar) och lägg dem på plåten.
Grädda dem i cirka 15 minuter tills de har fått en gyllengul färg och känns torra och knapriga.
SMAKLIGT GODIS TILL ALLA VOVVAR!
Fisk=bra för hud och päls
tisdag, november 08, 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar