tisdag, november 08, 2011

LEVERPINNAR-RECEPT

150 g kycklinglever
cirka 1,5 dl vatten
125 g rågmjöl
100 g vetemjöl
125 g vetegroddar
1/2 dl solrosolja
1 ägg

Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka levern i cirka 15 minuter och låt den svalna. Mixa levern och vatten till en slät smet i en matberedare.
Blanda rågmjöl, vetemjöl och vetegroddar. Tillsätt leversmeten, oljan och ägget och blanda allt till en deg.
Kavla ut degen till en cirka 5 mm tjock platta. Skär ut ca 5mm bredda och 10 cm långa pinnar med t ex en pizzaskärare.
Lägg dem på plåten och grädda dem i cirka 15 minuter tills de känns torra och hårda.

SMASKIGT GODIS TILL VÅRA ÄLSKADE VOVVAR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar